Παρουσία του Αρχιεπισκόπου ο Εσπερινός του Απ. Παύλου στην Κόρινθο (ΦΩΤΟ)

Κόρινθος – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με την άφιξη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ξεκίνησαν απόψε, στην πόλη της Κορίνθου, οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο της και Ιδρυτή της Ελλαδικής Εκκλησίας  Απόστολο Παύλο.

Στη συνέχεια και με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη τελέσθηκε Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Μαντινείας Αλεξάνδρου, Χαλκίδος Χρυσοστόμου, Ζιχνών Ιεροθέου, Κερκύρας Νεκταρίου, Πατρών Χρυσοστόμου, Ταμασού Ησαΐα, Λαγκαδά Ιωάννη, Ιερισσού Θεοκλήτου, Σταγών Θεοκλήτου,  Μάνης Χρυσοστόμου, Κορίνθου Διονυσίου και των Θεοφιλ. Επισκόπων Ωλένης Αθανασίου, Σαλώνων Αντωνίου, Κερνίτσης Χρυσάνθου και Θεσπιών Συμεών.

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου, απευθυνόμενος στους παρισταμένους  αναφέρθηκε στην σημερινή εορτή, καθώς και στην επίσημη καθιέρωσή της στην πόλη της Κορίνθου. Ευχαρίστησε για την παρουσία τους τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τα μέλη της Δ.Ι.Σ., αλλά και τους λοιπούς προσκεκλημένους Αρχιερείς.

Στη συνέχεια το Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης, αναφερόμενος διεξοδικά στην προσωπικότητα και το έργο του Πρωτοκορυφαίου Αποστόλου των Εθνών Παύλου. Χαρακτηριστικά τόνισε, πως ο άνθρωπος δεν είναι μία μάζα ή ένας αριθμός  με κωδικό, αλλά έχει μία προσωπική ευταξία, καθώς ο καθένας ξεχωριστά ανήκει στο Σώμα του Χριστού. “Η ταυτότητά μας είναι τα μέλη και το σώμα του Ιησού Χριστού”, κατέληξε χαρακτηριστικά.

Πλήθος πιστών προσήλθε στον εορτάζοντα Καθεδρικό Ιερό Ναό προκειμένου να συμμετάσχει στην Ακολουθία, ενώ παρέστησαν εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και φορέων.

Ακολούθησε πάνδημη Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων Παναγίας της “Παραμυθίας”, του Αποστόλου Παύλου και των χαριτοβρύτων Λειψάνων των εν Κορινθία Αγίων.

Η μεγαλειώδης πομπή διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, προς καθαγιασμό των κατοίκων και των προσκυνητών.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν αύριο το πρωί με την τέλεση Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και το απόγευμα με την τέλεση Πανηγυρικού Πολυαρχιερατικού Εσπερινού στο Ιερό “Βήμα του Γαλλίωνος” στην Αρχαία Κόρινθο.

 

ARXON.GR

Διαβάστε ακόμα