Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για τον Πολιούχο Κορίνθου Απ. Παύλο (ΦΩΤΟ)
Κοινοποιήστε

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για τον Πολιούχο Κορίνθου Απ. Παύλο (ΦΩΤΟ)

Κόρινθος – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εόρτασε σήμερα η Κόρινθος, τον Πολιούχο και Προστάτη της Απόστολο Παύλο.

Στον Καθεδρικό Ιερό ναό του εορτάζοντος Αγίου, τελέσθηκε νωρίς το πρωί η Ακολουθία του Όρθρου χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου.

Ακολούθησε η τέλεση της Θείας Λειτουργίας κατά την οποία προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Ζιχνών κ. Ιεροθέου, Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Ταμασού κ. Ησαΐου, Ιερισσού κ. Θεοκλήτου, Σταγών κ. Θεοκλήτου, Μάνης κ. Χρυσοστόμου, Κορίνθου κ. Διονυσίου των Θεοφιλ. Επισκόπων Ωλένης κ. Αθανασίου, Σαλώνων κ. Αντωνίου και Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Πατρών, ο οποίος αναφέρθηκε με θεολογική πληρότητα  στην προσωπικότητα και το έργο του Αποστόλου Παύλου. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι ο εορτάζων Άγιος αποτελεί σύμφωνα με τον Άγιο Ιωάννη Χρυσόστομο το Διδάσκαλο ολόκληρης της Οικουμένης. Τέλος, ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος τόνισε μερικά σημεία από τη διδαχή του Αποστόλου.

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου ευχαρίστησε για την παρουσία τους τους προσκεκλημένους Αρχιερείς, τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και τον πιστό λαό που λάμπρυναν με την παρουσία τους την εορτή.

Τέλος, απένειμε το παράσημο της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου στον κ. Δαμιανό Κωνσταντίνου, Πρόεδρο του Ιδρύματος «Δαμιανού», για το φιλανθρωπικό έργο και την προσφορά του στην τοπική Εκκλησία.

ARXON.GR

Εκτύπωση