Τον Τίμιο Σταυρό υποδέχθηκε η πόλη του Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)
21 Ιουνίου 2018 Κοινοποιήστε

Τον Τίμιο Σταυρό υποδέχθηκε η πόλη του Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Με αισθήματα χαράς και πνευματικής αγαλλιάσεως η πόλις του Λαγκαδά, υποδέχτηκε το εσπέρας της Τετάρτης 20 Ιουνίου ε.έ., τον θαυματουργό Τίμιο Σταυρό εκ του Ιερού Ναού των Αγίων Ισιδώρων – Λυκαβηττού.

Τον Τίμιο Σταυρό, τον οποίο και εκόμισε ο π. Δημήτριος  Λουπασάκης, υπεδέχθη έμπροσθεν του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Αγίας Παρασκευής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, πλαισιούμενος από Ιερείς και Διακόνους της καθ΄ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ μεταξύ του πολυάριθμων Προσκυνητών, παρέστησαν εκπρόσωποι της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως και του Στρατού Ξηράς

Εν συνεχεία ετελέσθη Επίσημος Δοξολογία και ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, ενώ στην προσφώνηση του ο Σεβασμιώτατος, εξέφρασε λόγους ευχαριστίας προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο για την σεπτή άδεια της μεταφοράς του Τιμίου Σταυρού, καθώς επίσης και προς τον π. Δημήτριο  Λουπασάκη, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην δύναμη του Ζωοποιού Σταυρού και στην επέτειο της συμπληρώσεως 40 ετών από τον μεγάλο σεισμό της Θεσσαλονίκης, ο οποίος είχε ως επίκεντρο την περιοχή του Λαγκαδά.

Ο Τίμιος Σταυρός θα παραμείνει εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγία Παρασκευής-Λαγκαδά, προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών, έως την ερχόμενη Τετάρτη 27 Ιουνίου, και καθημερινά θα τελούνται ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ο Εσπερινός, η Παράκληση και η Χαιρετισμοί του Τιμίου Σταυρού σύμφωνα με το ανακοινωθέν πρόγραμμα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ι. Μ. Λαγκαδά

Εκτύπωση