40νθήμερο Μνημόσυνο της αδελφής του Μητροπολίτη Ιερισσού (ΦΩΤΟ)

Σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Τρίπολης, το Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο της μακαριστής Ρεβέκκας Αθανασοπούλου, κατά σάρκα αδελφής του Σεβ. Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου.

Στο Ιερό Μνημόσυνο προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, ενώ παρέστησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Μαντινείας κ. Αλέξανδρος, Πατρών κ. Χρυσόστομος, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Ιλίου κ. Αθηναγόρας, Ιερισσού κ. Θεόκλητος και οι Θεοφιλ. Επίσκοποι Ωλένης κ. Αθανάσιος και Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, καθώς και πλειάδα ιερωμένων από την Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας, Ιερισσού, την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και άλλες Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Προηγήθηκε η τέλεση του Όρθρου και η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο πρόσωπο της μακαριστής Ρεβέκκας, τονίζοντας ιδιαίτερα την σπουδαιότητα της τέλεσης του Μνημοσύνου για την ωφέλεια των ψυχών των κεκοιμημένων. Δεν παρέλειψε δε να ευχηθεί στον αδελφό του Μητροπολίτη Ιερισσού για την ανάπαυση της ψυχής της αδελφής του.

Τέλος, ο Μητροπολίτης Ιερισσού ευχαρίστησε από καρδιάς τους Αρχιερείς, τους ιερείς και το πλήθος των πιστών που συμμετείχαν στο πένθος του, με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη και τους Βουλευτές κ. Κώστα Βλάση (Αρκαδίας), κα Σωτηρία Βλάχου (Χαλκιδικής) και την κα Γεωργία Γεννιά (Πειραιώς).

 

ARXON.GR

Διαβάστε ακόμα