Αρχιερατικό Συλλείτουργο στο Νέο Προκόπιο Ευβοίας (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή 22 Ιουλίου 2018 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, υποδέχθηκε στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στο Νέο Προκόπιο Ευβοίας,  τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλο, ο οποίος προσήλθε προκειμένου να συμμετάσχει στη Θεία Λειτουργία και στο ετήσιο ιερό Μνημόσυνο για την ανάπαυση του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Ιωάννου Βερνέζου, διατελέσαντος επί πεντηκονταετία και πλέον, Προϊσταμένου του Ι. Προσκυνήματος.

Ο άγιος Σιατίστης προεξήρχε στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο, με την συμμετοχή του αγίου Χαλκίδος, αλλά και πολλών Ιερέων της τοπικής μας Εκκλησίας και άλλων Ιερών Μητροπόλεων, με προεξάρχοντα τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος άγιος Σιατίστης κ. Παύλος.

Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, οι άγιοι Αρχιερείς τέλεσαν το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού π. Ιωάννου και αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος άγιος Χαλκίδος ευχαρίστησε τους αγίους Αρχιερείς για την παρουσία τους, ενώ αναφέρθηκε και στον μακαριστό συνεργάτη του Ιερέα Ιωάννη και συλλυπήθηκε τους οικείους του.

Η Θεία Λειτουργία, στην οποία έψαλλαν θαυμάσια οι Χοροί Ιεροψαλτών του Ι. Προσκυνήματος, υπό την διεύθυνση των κ. Θεοδοσίου Στεργιόπουλου και Νικολάου Ενωτιάδη, μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος.

 

Ι. Μ. Χαλκίδος

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin