Αρχιερατικός Εσπερινός της Αγίας Μαρίνας στο ΚΕΕΜ Γυθείου (ΦΩΤΟ)

Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών και με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέστηκε τη Δευτέρα 16 Ιουλίου, ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός της Αγίας Μαρίνας στον υπαίθριο χώρο μπροστά από το γραφικό εκκλησάκι της Αγίας, το οποίο ευρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο του Στρατώνα.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο πανιερώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητρόπολης Μάνης.

Αρμονικά ακούστηκαν οι ψαλμωδίες του εσπερινού, αρχιερεύσαντος του Μητροπολίτη μας κ. Χρυσοστόμου, που λάμπρυνε τον πανηγυρικό εσπερινό.

Ο λόγος του σεβασμιότατου μας, κ. Χρυσοστόμου, περί της ζωής των Μαρτύρων, αλλά και για την Αγία Μαρίνα, κατατοπιστικός και άμεσος στην καρδιά των πιστών, μέσα από ιστορική πληροφόρηση με εξήγηση, δίνοντας το μήνυμα για τα δύσκολα χρόνια που έρχονται, καθώς η δύναμη της ομολογίας για τον Χριστό μας είναι τόσο αναγκαία για τη ψυχή μας.

Το “παρών” έδωσαν ο Στρατηγός της ΔΙΚΕ Πελοποννήσου κ. Μπουζάκης, ο Συνταγματάρχης κ. Ανετούδης, ο Ταξίαρχος κ. Χατζηνικολάου O Διοικητης του 3ου Τάγματος ΚΕΕΜ Γυθείου κ. Μπαλτάς, αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, στρατιώτες, των Σωμάτων Ασφαλείας, όπως της Αστυνομίας και του Λιμενικού, ο Υποδιοικητής της Π.Υ. Γυθείου, Επιτυπαραγός κ. Κωνσταντίνος Γραφάκος, o Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Παναρίτης, η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Λακωνίας κα. Ντία Τζανετέα και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Αικατερίνη Κολοκοτρώνη, Ελένη Δρακουλάκου και Γέωργιος Καπασούρης-Σεψάκος.

Τέλος, από την πλευρά του 3ου Τάγματος ΚΕΕΜ Γυθείου προσέφερε στον Σεβ. Μητροπολίτη Μάνης μια αναμνηστική πλακέτα, ενώ ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης ανταπέδωσε προσφέροντας μια εικόνα του Χριστού.

 

youknow.gr

Διαβάστε ακόμα