Εγκαίνια Εκκλησιαστικού Μουσείου στην Αγιά Μαγνησίας (ΦΩΤΟ)

Στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Αγιάς λειτούργησε σήμερα και κήρυξε τον Θείο Λόγο ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τα εγκαίνια του Κειμηλιοφυλακίου του Ιερού Ναού, το οποίο στεγάζεται στο παρακείμενο Πν. Κέντρο της ενορίας.

Στα εγκαίνια παρέστησαν κληρικοί της επαρχίας Αγιάς, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο Δήμαρχος Αγιάς κ. Γκουντάρας, ο Δήμαρχος Ελασσόνος κ. Νικόλαος Ευαγγέλου και πλήθος κόσμου. Στην ακολουθία του Αγιασμού των Εγκαινίων έψαλε η χορωδία του παραρτήματος της Σχολής Βυζ. Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος υπό την δ/νση του καθηγητού κ. Γεωργίου Λεμονόπουλου.

Στον χαιρετισμό του, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος εξέφρασε την χαρά του για την δημιουργία του Μουσείου και συνεχάρη το πρωτεργάτη του έργου, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αγιάς, Αρχιμ. Νεκτάριο Δρόσο, καθώς και τον Δήμαρχο της πόλης, για την πρόθυμη συνεργασία. Ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στο χρέος όλων για την συντήρηση και διαφύλαξη των ιερών κειμηλίων, που θα προκαλέσει την επισκεψιμότητα, την ανάπτυξη των θρησκευτικών περιηγήσεων, κυρίως όμως, θα συμβάλει στην κληροδότησή τους στις επόμενες γενιές.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε, τέλος, την ευαρέσκειά του για την χορωδία του Παραρτήματος της Σχολής Βυζ. Μουσικής στην πόλη και το έργο που επιτελεί, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ιεροψαλτική συνέχεια στην επαρχία Αγιάς.

Ι. Μ. Δημητριάδος

Διαβάστε ακόμα