Εκδήλωση για τον Ιωάννη Καποδίστρια στην Ι. Μ. Μαντινείας (ΦΩΤΟ)

Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 200 έτη από το Μαρτύριο του Νεομάρτυρος Παύλου, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, πραγματοποιήθηκε απόψε στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Τρίπολης εκδήλωση αφιερωμένη στον Πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια. Αφορμή για την εκδήλωση αποτέλεσε η συμπλήρωση 190 ετών από της επισήμου επισκέψεως του Κυβερνήτη στο πλαίσιο επισκέψεών του ανά την τότε Ελλάδα.

Αφετηρία της εκδήλωσης ήταν η απαγγελία παραδοσιακών τραγουδιών από την Χορωδία Τρίπολης. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Δάσκαλο κ. Νικόλαο Γαργαλιώνη, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό του Ιερού Ναού καθώς και στην επίσκεψη του Καποδίστρια σε αυτόν.

Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο, ο οποίος ανακοίνωσε την πρωτοβουλία του για τοποθέτηση ανδριάντα του Ιωάννη Καποδίστρια στον περίβολο του Ιερού Ναού.

Έπειτα, ο Ιστορικός – Ερευνητής κ. Βασίλειος Σιακωτός ομίλησε για την χαρισματική προσωπικότητα του Πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος, αναφερόμενος διεξοδικά στην προσφορά και το πολύπλευρο έργο του στην Πατρίδα.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι Αρκάδες Σεβ. Μητροπολίτες Πατρών κ. Χρυσόστομος και Ιερισσού κ. Θεόκλητος.

Τέλος, ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού πατήρ Αριστείδης Σκόρδος ευχαρίστησε τους Αρχιερείς, τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων, τους ομιλητές, τη χορωδία, καθώς και το λαό για την παρουσία τους.

ARXON.GR

Διαβάστε ακόμα