Επιμνημόσυνη Δέηση από τον Μητροπολίτη Κορίνθου για τους πυροπαθείς (ΦΩΤΟ)

Στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου χθες, Κυριακή 29 Ιουλίου 2018, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος ετέλεσε την Θ. Λειτουργία και τα Ι. Μνημόσυνα συμπολιτών μας ως και των υπό του πυρός μαρτυρικώς τελειωθέντων αδελφών μας κατά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαϊές.

Τον σεπτό Ποιμενάρχη μας πλαισίωσαν οι Ιερείς του Ι. Ναού και οι Διάκονοι του. Αντί κηρύγματος ανεγνώσθη η Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου περί των προσφάτων δεινών εκ των πυρκαϊών της Δυτικής και Ανατολικής Αττικής ως και της Ανατολικής και Κεντρικής Κορινθίας.

Πριν το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης παρότρυνε τους πιστούς να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των πυροπλήκτων ως και να ενισχύσουν την δισκοφορίαγι᾿ αυτούς. Ολοκληρώνοντας, ανήγγειλε την εις Πρεσβύτερο Χειροτονία του Διακόνου π. Ευάγγελου Κυνηγάρητην Κυριακή, 12 Αυγούστου 2018, στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλένιας και προσκάλεσε τους πιστούς να ευχηθούν, ώστε ο Πανάγαθος Θεός να τον στερεώσει και να τον ενδυναμώσει στην διακονία της Τοπικής μας Εκκλησίας αλλά και στον προσωπικό του αγώνα για την εν Θεώ ολοκλήρωσή του.

 

I. M. Κορίνθου

 

Διαβάστε ακόμα