Εσπερινός του Αγ. Παϊσίου στην Ι. Μονή Θεοτοκιού Άρτης (ΦΩΤΟ)

Άρτα – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Σε κλίμα κατάνυξης τελέσθηκε απόψε ο εόρτιος Εσπερινός της μνήμης του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου, στην ιστορική Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Θεοτοκιού Άρτης.

Στην Ακολουθία, η οποία τελέσθηκε στον αύλειο χώρο της Ιεράς Μονής, χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, συμπαραστατούμενος από ιερείς της περιοχής.

Ο Μητροπολίτης στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη μεγάλη σύγχρονη οσιακή και ασκητική μορφή του Αγίου Παϊσίου, τονίζοντας ότι έφθασε στα ύψη της αρετής και της αγιότητος, διότι ήταν θεοφόρος και μιμητής των σπουδαίων ασκητών της Εκκλησίας μας. «Από την μορφή του αντλούμε ελπίδα και δύναμη προς αντιμετώπιση των δυσκολιών και των δοκιμασιών της ζωής», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Πλήθος πιστών, κατέκλυσε την Ιερά Μονή προκειμένου να συμμετάσχει στην Ακολουθία και να προσκυνήσει την εικόνα του εορτάζοντος Αγίου.

Να σημειωθεί, ότι η Αγιοκατάταξη έλαβε χώρα στις 13 Ιανουαρίου 2015 από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με ημερομηνία εορτασμού την 12η Ιουλίου εκάστου έτους, ημέρα της οσιακής κοιμήσεώς του.

ARXON.GR

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin