Η εορτή της Κοιμήσεως της Αγίας Άννης στην Ι. Μ. Κορίνθου (ΦΩΤΟ)

Στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ι. Ναό Αγίας Άννης Κορίνθου χοροστάτησε χθες, Τρίτη 24 Ιουλίου 2018, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος στον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινόπλαισιούμενος από ιερείς της Ι. Μητροπόλεως.

Τον Θείο λόγοκήρυξε ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσφορά των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης και στην αγιότητα τους, τονίζοντας ότι μέσα από την δοκιμασία της ατεκνίας και την θλίψη τους έλαβαν την μεγίστη ευλογία να γεννήσουν την Θεοτόκο, αποδεικνύοντας ότι οι μεγάλοι πειρασμοί, τα προβλήματα και οι δυσχέρειες της ζωής, μέσα από την Εκκλησία και την πίστη, δημιουργούν τους μεγάλους Αγίους, ενώ αντιθέτως η ανέμελη ζωή απομακρύνει τον άνθρωπο από τον Θεό και τον οδηγεί στην απώλεια. Μετά τον Εσπερινό ακολούθησε λιτανεία της Ι. Εικόνος στους δρόμους της συνοικίας, υπό τον παιανισμό της Φιλαρμονικής του Δήμου Κορινθίων. Πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος απηύθηνε ευχές      ώστε η Αγία Άννα να σκέπει όλους μας και να μεσιτεύει στον Κύριο και Θεό μας να σταματήσει η μεγάλη καταστροφή από τις πυρκαγιές.

Σήμερα, Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018, ο σεπτός ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος τέλεσε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στην Ι. Μονή Παναγίας Φανερωμένης Χιλιομοδίου, με αφορμή τα ονομαστήριατης Ηγουμένης Γ.Ευπραξίας. Λίγο πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την οδύνη και την θλίψη του για την καταστροφή,που βρήκε την ήδη δοκιμαζόμενη Πατρίδα μας, από τις πυρκαγιές αυτών των ημερών και κυρίως για τα θύματα που θρηνήσαμε από αυτή. Τόνισεόμως, ότι η Εκκλησία μας καθημερινά προβάλει την μνήμη των Αγίων, οι οποίοι αποτελούν παραδείγματα προς μίμηση,γιατί ακριβώς με τον βίο τους διδάσκουν τους Χριστιανούς πως πρέπει να  ζουν και να ξεπερνούν τις καταστροφές και τις όποιες δυσκολίες στην ζωή τους. Φωτεινό παράδειγμα η βαθειά και ακέραιη πίστη των ΑγίωνΘεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, η οποία υπερνίκησε τους φυσικούς νόμους, ώστε σε μεγάλη ηλικία να γεννήσουν την Υπεραγία Θεοτόκο. Επιπρόσθετη αναφορά έκανεγια την επίσης εορτάζουσα, Οσία Ευπραξία, και τον γεμάτο από καλές πράξεις βίο της και δράττοντας την ευκαιρία εξέφρασε εγκάρδιες ευχές προς την Γερόντισσα της Ι. ΜονήςΕυπραξία μοναχή, η οποία άγει τα ονομαστήρια της, και προσευχήθηκε στον Θεό να της χαρίσει πολλά και καλά έτη, ώστε να συνεχίσει την διακονία της.

Ι. Μ. Κορίνθου

Διαβάστε ακόμα