Η εορτή του Αγίου Παϊσίου στην Μεταμόρφωση Αττικής (ΦΩΤΟ)

Πανηγυρικά εόρτασε κι εφέτος το νέο Ιερό Παρεκκλήσιο που βρίσκεται στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ομωνύμου Δήμου, επ’ ονόματι του Οσίου Πατρός ημών Παϊσίου του Αγιορείτου.
 Τόσο στον πανηγυρικό εσπερινό, όσο και στη θεία λειτουργία πλειάδα ενοριτών και προσκυνητών κατέκλυσε το Παρεκκλήσιο για να τιμήσει τη μνήμη του προσφάτως ανακηρυχθέντος Αγίου της Εκκλησίας μας. Πριν την έναρξη του εσπερινού, προηγήθηκε η Υποδοχή αποτμήματος του Τιμίου Ξύλου και Ιερού Λειψάνου της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής. Του πανηγυρικού εσπερινού προεξήρχε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Απόστολος Θεολόγου, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Πατησίων, αποδεχόμενος την ευγενή πρόσκληση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και των πατέρων του Ιερού Ναού μας, ο οποίος μίλησε εμπνευσμένα για τον Άγιο Παΐσιο, καταθέτωντας μάλιστα προσωπικές του εμπειρίες από τη συναναστροφή του με τον Άγιο.
Το απόγευμα της κυριωνύμου ημέρας, τελέσθηκε Μεθέορτος Εσπερινός, Ιερά Παράκληση προς τον Άγιο Παΐσιο και τέλος το μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.
Εκ του Ι. Ναού
Διαβάστε ακόμα