Η Μητρόπολη Καστορίας στο πλευρό των πυροπαθών της Αττικής

Η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας συμμετέχει στο δράμα των πυροπλήκτων κατοίκων της Αττικής και αναπέμπει θερμές δεήσεις προς τον εν Τριάδι προσκυνούμενον Θεό για την κατάπαυση του πυρός και για την επούλωση των τραυμάτων των δοκιμαζομένων οικογενειών. Προσεύχεται υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αδίκω θανάτω καέντων αδελφών ημών εν χώρα ζώντων, μεταξύ των αγίων και των δικαίων καθώς και για την ανάρρωση των τραυματιών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία.

Πέρα από τα ανωτέρω αποφασίστηκαν τα κάτωθι :

Α. Καθημερινά να αναπέμπονται δεήσεις για την κατάπαυση του πυρός και την επούλωση των τραυμάτων στην ακολουθία του Εσπερινού και στην Θεία Λειτουργία.

Β. Να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες του Ιερού Επισκοπείου, κατά τη διάρκεια του ορισθέντος τριημέρου πένθους.

Γ. Την Κυριακή 29 Ιουλίου 2018 να γίνει επιμνημόσυνη δέηση σε όλους τους Ναούς της επαρχίας υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων.

Δ. Την ίδια ημέρα στους Ιερούς Ναούς της Μητροπολιτικής Περιφέρειας να περιαχθεί δίσκος, το προϊόν του οποίου μαζί με ότι άλλο αποφασίσει η Ιερά Σύνοδος, να διατεθεί για την ανακούφιση των πληγέντων αδελφών μας.

Ε. Τις προσεχείς ημέρες, η Μητρόπολη θα συγκεντρώσει ότι απαραίτητο ζητηθεί (τρόφιμα, νερά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης) σε συνεννόηση με τις Ιερές Μητροπόλεις. Η ενημέρωση των πιστών για την ενέργεια αυτή θα γίνει με νεότερη ανακοίνωση.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας επικοινώνησε με τους Μητροπολίτες των περιοχών που επλήγησαν από την πύρινη λαίλαπα, εκφράζοντάς τους τη λύπη αλλά και την αμέριστη συμπαράστασή του στο δράμα που περνάνε οι συνάνθρώποι μας.

 

Ι. Μ. Καστορίας

Διαβάστε ακόμα