Λαγκαδά: “Όταν ο Χριστός είναι μαζί μας δεν πρέπει να φοβόμαστε” (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή 29 Ιουλίου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντινής κ.κ. Ιωαννης, Ιερούργησε εις τον Ιερό Ναό της Παναγίας Παρθένου και των Αγίων Ισαποστόλων Κυρίλλου και Μεθοδίου Περιβολακίου, στην ενορία της οποίας εορτάζεται σήμερα όλος ιδιαιτέρως και η επέτειος της συμπληρώσεως 16 ετών, από την έλευση του αντιγράφου της Παναγίας της Ευαγγελιστρίας εκ της Ιεράς Νήσου της Τήνου.

Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας αναγνώστηκε το Εγκύκλιο Σημείωμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας το οποίο εκδόθηκε εξ αφορμής της προσφάτου ολέθριας πυρκαγιάς της Αττικής, ενώ τελέσθηκε και Επιμνημόσυνη Δέηση, υπέρ Αναπαύσεως των ψυχών των δεκάδων θυμάτων της πύρινης λαίλαπας.

Στην ομιλία του προς το παριστάμενο εκκλησίασμα, μεταξύ των οποίων παρέστησαν εκπρόσωποι της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως και της Τοπικής Κοινότητος του Περιβολακίου, ο Σεβασμιώτατος συνέδεσε τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα και του Εθνικού Πένθους της Χώρας μας με την σημερινή Ευαγγελική Περικοπή, σημειώνοντας μεταξύ των άλλων ότι «το μήνυμα που λαμβάνουμε σήμερα μας δίνει την δυνατότητα να εμφυτεύσουμε στην ζωή μας την Ελπίδα και την βεβαία Πίστη, διότι ο Ιησούς Χριστός είναι Εκείνος που δεν μας εγκαταλείπει ποτέ, μας Ακολουθεί συνέχεια και περιμένει την μετάνοια μας».

«Ο ίδιος ο Κύριος μας δείχνει τον δρόμο που θα ζήσουμε μέσα από την Προσευχή.  Πόσοι από εμάς όμως προσευχόμαστε αληθινά και όχι τυπικά  και πόσες φορές ανοίγουμε την καρδιά μας και μιλάμε αληθινά στον Θεό λέγοντας Τον, τον πόνο μας, την αγωνία μας και τους προβληματισμούς μας».

«Στην φουρτούνα της ζωής όλοι έχουμε μία ελπίδα και όλοι προσπαθούμε να οραματισθούμε το τέλος της περιπέτειας. Ο Ιησούς Χριστός είναι Εκείνος που πραγματικά, μπορεί να θέσει αυτό το τέλος αρκεί να το ζητήσουμε και να πούμε μέσα από την καρδιά μας το «Κύριε σώσον με», χωρίς να χάσουμε την Πίστη μας σε Εκείνον γιατί τότε θα βουλιάξουμε όπως ο Πέτρος».

«Όταν ο Χριστός είναι μαζί μας δεν πρέπει να φοβόμαστε τίποτα. Θα πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στον Κύριο και να ξεπερνούμε τα καθημερινά κύματα της ζωής προχωρώντας και βλέποντας το μέγεθος της Αγάπης και το Έλεος Του που μας καταδιώκει».

Εν συνεχεία του λόγου ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι «κάθε άνθρωπος είναι ένα σπίτι του Θεού και κατοικεί σε καρδιά. Όταν φθείρει κάποιος αυτό το σπίτι, τότε όπως μας λέγει και ο Απόστολος Παύλος  «Εάν τις φθείρη τόν ναόν τοῦ Θεοῦ, τοῦτον θέλει φθείρει ό Θεός’ διότι ό ναός τοῦ Θεοῦ εἶναι άγιος, όστις εἶσθε σεῖς» (Α΄ Κορινθ.3-17).

«Επομένως όλοι αυτοί που οδηγούν τους ανθρώπους στην φθορά, το θάνατο ή στον φρικτό αυτό θάνατο που ακούσαμε και είδαμε αυτές τις ημέρες και έχουν τις ουσιαστικές ευθύνες θα δώσουν λόγο στον Θεό, διότι κατέστρεψαν «Ναούς» και «Εικόνες» του Θεού, κατέστρεψαν αυτό που δεν μπορούν να αναπλάσουν και δεν μπορούν να αναμορφώσουν και να το ξαναδώσουν ζωή». Ενώ καταλήγοντας  υπογράμμισε ότι «Εκκλησίας μας προσεύχεται για όλους και εύχεται να υπάρχει πάντοτε η γαλήνη και η ειρήνη στις ψυχές των ανθρώπων, όλων των κοινωνιών και όλων των Εθνών».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

 

Ι. Μ. Λαγκαδά

Διαβάστε ακόμα