Λαμπρά εορτάσθηκε η Αγία Μαρίνα στο Καταράχι Πύργου (ΦΩΤΟ)

H Ιερή Μνήμη της Μεγαλομάρτυρος και λαοφιλούς Αγίας Μαρίνης της νύμφης του Χριστού, η οποία ευρίσκεται στο πάνθεον των Ηρώων και Μαρτύρων της Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστεώς μας, που γεννήθηκε στην Αντιόχεια της Πισιδίας, στα χρόνια του Αυτοκράτορα Κλαυδίου του Β’, το 270 μ.Χ., εορτάστηκε με την δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια στον ομώνυμο και περικαλλή Ιερό Ναό αυτής, στο Καταράχι του Πύργου.
Την παραμονή της εορτής, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασιών και Θείου Κηρύγματος υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου, πλαισιουμένου από χορεία Ιερέων, ενώ ακολούθησε Ιερά αγρυπνία τελούμενη υπό των Αιδ. π. Παναγιώτου Κλουκίνα και π. Γεωργίου Κουτσοχρόνη.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασιών και Θείου Κηρύγματος, ιερουργούντων πλειάδος Ιερέων.

Το εσπέρας της εορτής, τελέσθηκε ο μεθεόρτιος Πανηγυρικός Εσπερινός και ο Παρακλητικός Κανών της εορταζομένης Αγίας, υπό του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτου π. Φιλαρέτου Σπανοπούλου, Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, απευθύνοντας και λόγους  πνευματικής οικοδομής αναφερόμενος στην ζωή της Αγίας Μαρίνας,  η οποία  ζώντας σε μία ταραχώδη και εξωφρενική εποχή όπως και η σημερινή, έγινε
 σύμβολο πίστεως και δυνάμεως, συμμετεχόντων των Αιδ. π. Νικολάου Κατσηδήμα, π. Αυγερινού Τσουκαλά και του οικείου Εφημερίου π. Θεοδώρου Γκοτσόπουλου.
 
Στην συνεχεία πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνος στους δρόμους του Καταραχίου προς ευλογία και αγιασμό των κατοίκων, κάτω από τους ήχους της Φιλαρμονικής Εταιρείας Πύργου «ΑΠΟΛΛΩΝ», υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού κ. Ευσταθίου Θεοδόση. 

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι στην Πνευματικὴ  αυτή πανήγυρι και κοσμοχαρμόσυνη εορτὴ, κατά το διήμερο των Θρησκευτικών εκδηλώσεων που είχε καταρτίσει το δραστήριο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, πλήθος φιλοχρίστων και φιλομαρτύρων πιστών συνέρρευσε στον περικαλλή Ιερό Ναό, προκειμένου να απευθύνουν την ολόθερμη προσευχή τους, να εναποθέσουν την ελπίδα τους στην εορταζομένη Αγία Μαρίνα και να αναζωογονήσουν την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη τους, τιμώντας έτσι για μία ακόμη φορά 
κατὰ χρέος με ύμνους και ωδὲς πνευματικές την Ιερή Μνήμη Αυτής, η οποία αρνούμενη οποιονδήποτε συμβιβασμό με την εξουσία της εποχής εκείνης, κατάφερε με την βιοτή της, να κερδίσει τον Παράδεισο και να ζει αιώνια πλέον λουσμένη από το Φως του Χριστού!
Η  Πανένδοξη Μάρτυς του Χριστού Αγία Μαρίνα, η οποία  διακατεχόταν από Θείο έρωτα και πραγματική  αγάπη  προς το Νυμφίο της Ιησού Χριστό, να πρεσβεύει στον Κύριο μας, για την σωτηρία των ψυχών μας, αλλά και να είναι η μνήμη αυτής αιτία να μιμηθούμε την πίστη Της και να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας. Αμήν! 
Διαβάστε ακόμα