Λαμπρά τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Παροναξίας Καλλινίκου (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή 29-7-2018 εορτή του Αγίου Καλλινίκου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ιερούργησε στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου. Το πρωί της ίδια ημέρας αφίχθη αεροπορικός στην Πάρο και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος προκειμένου να συλλειτουργήσει και να συνεορτάσει με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Παροναξίας.

Κατά την διάρκεια του Κοινωνικού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος κήρυξε τον Θείο Λόγο, αναφερθείς τόσο στον εορταζόμενο Άγιο Μάρτυρα Καλλίνικο, όσο και στον άγοντα τα Σεπτά Ονομαστήρια του Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Καλλίνικο ευχηθείς καταλλήλως.

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε με λόγια θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο για τις ευχές του, την καλοσύνη του και τον κόπο στον οποίο υπεβλήθη προκειμένου να έρθει μέχρι την Πάρο και να συλλειτουργήσει μαζί του. Ακολούθως τέλεσε μαζί με τον Σεβασμιώτατος Μητροπολίτη Σύρου Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των “εν πυρί και θαλάσση τελειωθέντων“ αδελφών μας κατά τις πρόσφατες φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική. Να σημειώσουμε ότι ανάλογο Τρισάγιο τελέσθηκε σε όλους τους Ιερούς Ναού της Μητροπόλεως κατόπιν σχετικής εγκυκλίου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας.

Κατά την διάρκεια της διανομής του Αντιδώρου ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε τις ευχές του Κλήρου, των τοπικών Αρχών και του ευσεβούς λαού της Μητροπολιτικής μας περιφερείας.

Ι. Μ. Παροναξίας

Διαβάστε ακόμα