Λαμπρός εορτασμός στην Ι. Μονή Αγ. Αναργύρων Μελισσοτόπου Καστοριάς (ΦΩΤΟ)

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η ιερά μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού των εν Ρώμη στην Ιερά Μονή Αναργύρων Μελισσοτόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας.

Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε ο Μικρός Αγιασμός και ακολούθησε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτου κ. Σεραφείμ, με τη συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Αθανασίου Γιαννουσά, του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αρχιμ. Ευλογίου Παπαδημητρίου, Ιερέων και των Διακόνων, καθώς και πολλών εκατοντάδων πιστών χριστιανών.

Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του αναφέρθηκε στο αποστολικό ανάγνωσμα και στον λόγο του Αποστόλου Παύλου στην Α΄ προς Κορινθίους επιστολή του «ζηλούτε δε τα χαρίσματα τα κρείττονα», όπου μας προτρέπει ο Απόστολος των Εθνών να επιθυμούμε με ζήλο και να προσπαθούμε να αποκτήσουμε τα καλύτερα χαρίσματα. Και πρώτο απ’ όλα αυτά τα χαρίσματα είναι η αγάπη.

Είναι η ανιδιοτελής αγάπη, η οποία κατείχε την καρδιά του Αποστόλου Παύλου. Αυτήν την αγάπη είχαν και οι Άγιοι Ανάργυροι, οι οποίοι διακονούσαν τον κάθε άνθρωπο και παρείχαν τις ιατρικές τους υπηρεσίες χωρίς κέρδος, χωρίς ιδιοτέλεια, μιλώντας μόνο για το πρόσωπο του Ιησού Χριστού.

Αυτή η ανιδιοτελής αγάπη χρειάζεται και σε μας σήμερα για να προχωρήσουμε ενωμένοι και να προσπεράσουμε τα προβλήματα της εποχής μας.
Και ευχήθηκε ο κ. Σεραφείμ σε όλους να χαρίσει ο Κύριός μας, διά πρεσβειών των Αγίων και ιαματικών Αναργύρων των θαυματουργών, την υγεία και τον ζήλο να αποκτήσουμε τα «χαρίσματα τα κρείττονα».

Αμέσως μετά ακολούθησε η λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος των Αγίων Αναργύρων στους χώρους του Μοναστηριού.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

I. M. Καστορίας

Διαβάστε ακόμα