Λαμπρός ο εορτασμός του Προφήτη Ηλία στην Τρίπολη (ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε σήμερα, η εορτή του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Τρίπολης.

Του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, συμπαραστατούμενος από ιερείς της Πόλης, καθώς και της  Μητροπόλεως Ιερισσού.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Ιερισσού αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του εορτάζοντος Αγίου. Στη συνέχεια, έκανε λόγο για την αξία της μεταδόσεως του λόγου του Θεού, όταν αυτός κηρύττεται με ζέση, αγνότητα και καθαρότητα ψυχής. Κάλεσε δε τους σημερινούς κληρικούς να κηρύττουν με γνώμονα τα προαναφερθέντα και να παραδειγματίζονται από την μετάδοση του λόγου του Θεού από τους Αγίους μας.

Κατέληξε δε: “Όταν ο λόγος της Εκκλησίας κηρύσσεται με γυμνά λόγια, χωρίς να υπάρχει όπισθεν αυτού η πράξη και η παράδοση του Χριστού, δηλαδή ο όλος Χριστός, ο κοινός νους της Εκκλησίας, τότε τα λόγια αυτά αποτυγχάνουν στις καρδιές των ανθρώπων και δεν τις γεμίζουν. Όταν όμως ο λόγος της Εκκλησίας βασίζεται στην πράξη των Αγίων, που κατέστησαν άκτιστοι και άναρχοι με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος, τότε οι καρδιές φωτίζονται με Χριστό και οι ψυχές καθίστανται ¨εγκύμονες Αγίου Πνεύματος¨, φωτίζονται από το Άγιο Πνεύμα”.

Να, λοιπόν, γιατί έχουμε ανάγκη από ζηλωτές, αλλά ¨κατ΄ επίγνωσιν¨, με φλογερούς διδάχους του Χριστού που τα λόγια τους θα είναι βουτηγμένα στην Αγιοπνευματική τους εμπειρία!

Τέλος, πλήθος πιστών προσέτρεξε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό για να λάβει τη χάρη του Αγίου, μετέχοντας στη Θεία Μυσταγωγία.

ARXON.GR

Διαβάστε ακόμα