Με λαμπρότητα πανηγύρισε ο Ι. Ναός Αγίων Αναργύρων Αττικής (ΦΩΤΟ)

Χιλιάδες ήταν οι προσκυνητές οι οποίοι  προσήλθαν τον σαββατοκύριακο που πέρασε στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων, στον ομώνυμο Δήμο της Αττικής, προκειμένου να τιμήσουν τους προστάτες της ενορίας  και της πόλης. Την παραμονή (το απόγευμα του Σαββάτου) τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Θεοφ. Επισκόπου Ανδρούσης κου Κωνσταντίου, ο οποίος και κήρυξε  εποικοδομητικά.

 Την Κυριακή 1η Ιουλίου (ημέρα της εορτής) τόσο κατά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, όσο και κατά τον μεθεόρτιο  Εσπερινό προεξήρχε λαμπρά ο Θεοφ. Επίσκοπος Θεσπιών κος Συμεών, πρωτοσύγκελλος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Κήρυξε με τον γνωστό του δυναμικό τρόπο τον Θείο Λόγο κατά περίσταση, μετέφερε τις θερμές ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κου Ιερωνύμου και χειροθέτησε σε αναγνώστη τον κ. Σταμάτη Χατζάκη, στέλεχο της Ενορίας.

Αποκορύφωμα τον λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν η πάνδημος λιτάνευση της θαυματουργού Εικόνος και  των χαριτόβρυτων ιερών λειψάνων των  τιμώμενων Αγίων.  Εκτός από την πλειάδα των    Ιερέων που τίμησαν την εορτάζουσα εκκλησιαστική    κοινότητα, το παρών έδωσαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Λεβέντης, οι Βουλευτές  Άννα Καραμανλή και   Γεώργιος  Καρράς, ο Δήμαρχος της πόλης   κ. Νικ.  Σαράντης με το Δημοτικό Συμβούλιο, οι Διοικητές του Στρατοπέδου Βάσης 301 και του αστυνομικού τμήματος, ο  πρ. Υπουργός  κ. Μ. Καρχιμάκης, ο εφημέριος της καθολικής ενορίας της περιοχής πολιτευτές και άλλοι τοπικοί παράγοντες.

Την Λιτανεία τέλος πλαισίωσαν άγημα στρατού, πρόσκοποι,  η  φιλαρμονική  του δήμου και πλήθος χριστιανών.

Διαβάστε ακόμα