Οι Μητροπολίτες Τρίκκης και Σταγών σε συλλαλητήριο για την Μακεδονία (ΒΙΝΤΕΟ)
12 Ιουλίου 2018 Κοινοποιήστε

Οι Μητροπολίτες Τρίκκης και Σταγών σε συλλαλητήριο για την Μακεδονία (ΒΙΝΤΕΟ)

«Κάτω τα χέρια από τη Μακεδονία», «όταν το ράσο γίνει σημαία, τότε η νίκη είναι βεβαία», «αλήτες προδότες πολιτικοί», «η Μακεδονία είναι ελληνική», είναι μόνο λίγα από τα πολλά συνθήματα που ακούστηκαν απόψε στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων, από πλήθος κόσμου, που έδωσε δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία.

Όπως κατέγραψε το trikalaIN, ο κόσμος που συγκεντρώθηκε απόψε στο συλλαλητήριο, καταλαμβάνοντας μεγάλο μέρος της κεντρικής πλατείας και της κεντρικής γέφυρας του Ληθαίου, βροντοφώναξε με πάθος, δύναμη και παλμό, κρατώντας ελληνικές σημαίες, για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Οι λόγοι των δύο Μητροπολιτών του νομού, του Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου και του Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, που έκαναν ηγετική εμφάνιση χαιρετίζοντας το συλλαλητήριο, ήταν ιδιαίτερα «πύρινοι» συνεπαίρνοντας το ακροατήριο, τονίζοντας πως όπως η εκκλησία ανέκαθεν ήταν πρωτοπόρα και μπροστά σε κάθε εθνικό και κοινωνικό αγώνα για το καλό του έθνους, το ίδιο πράττει και τώρα, σ’ αυτή την κρίσιμη φάση που πολλοί επιβουλεύονται την εθνική μας κυριαρχία και ανεξαρτησία, ρίχνοντας σαφώς μεγάλες ευθύνες και στους κυβερνώντες, που έβαλαν την υπογραφή τους στην απαράδεκτη συμφωνίατων Πρεσπών.

Ο κεντρικός ομιλητής του συλλαλητηρίου, γνωστός από την υπόθεση Οτσαλάν, απόστρατος Αξιωματικός Σάββας Καλεντερίδης, γνωρίζοντας άριστα την πολιτικοστρατιωτική ιστορία, τόνισε στην ομιλία του πως η Μακεδονία είναι μόνο ελληνική γη και ουδέποτε οι Σκοπιανοί, οι οποίοι είναι σλάβοι,  δεν είχαν οποιαδήποτε σχέση με τον όρο Μακεδονία.

Παρόντες στο βήμα του συλλαλητηρίου, εκτός από τους τρείς ομιλητές, ήταν ο διοργανωτής μεγάλων αντίστοιχων συλλαλητηρίων ανά την Ελλάδα Μιχάλης Πατσίκας και ο εκ των διοργανωτών στα Τρίκαλα Σωτήρης Κύρμπας.

Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκε πολύς κόσμος, αρκετοί πολιτικοί εκπρόσωποι από την αυτοδιοίκηση και την κεντρική πολιτική σκηνή, ενώ έντονη ήταν η παρουσία και εκπροσώπων του κλήρου.

 

trikalain.gr

Εκτύπωση