Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στην Ι. Μονή Προφήτη Ηλία Παρνασίδος (ΦΩΤΟ)

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β´ , μετά τη συμμετοχή του στην κοινή σύσκεψη Εκκλησίας και Πολιτείας στο Υπουργείο Παιδείας, για θέματα που αφορούν τις σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας, μετέβη, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φωκίδος κ. Θεοκτίστου, στους Δελφούς και το απόγευμα προεξήρχε του Πανηγυρικού Εσπερινού, ο οποίος τελέσθηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Παρνασσίδος, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Ιλίου κ. Αθηναγόρα και του επιχωρίου Μητροπολίτου Φωκίδος κ. Θεοκτίστου, τους οποίους εν πλησμονή αγάπης υπεδέχθη η Ηγουμένη Μοναχή Κικιλία και οι αδελφές της Μονής, που απέδωσαν θαυμάσια τους ύμνους της εορτής.

Στην ομιλία του προς το μέγα πλήθος των συνευχηθέντων πιστών, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β´πραγματοποίησε ένα οδοιπορικό στη ζωή του τιμώμενου Προφήτου Ηλιού, προβάλλοντάς το στη ζωή του κάθε Χριστιανού, με χαρακτηριστικά την υπεράσπιση της αληθείας, τον έλεγχο της αμαρτίας και την πίστη στην πρόνοια του Θεού.
Τόνισε δε ότι ο λόγος της Εκκλησίας, λόγος καταλλαγής και ειρήνης, ως δρόσος Αερμών καταψύχει τις ψυχές των ανθρώπων, χωρίς να αφίσταται της υπεράσπισης των δικαίων και της αληθείας της, και ευχαρίστησε, εκ μέρους και των συμμετασχόντων Ιεραρχών Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και Ιλίου κ. Αγηναγόρου, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φωκίδος κ. Θεόκτιστο για την πρόσκλησή του.

Μετά το πέρας του Εσπερινού η Ηγουμένη Μοναχή Κικιλία παρέθεσε Μοναστηριακή δοχή.

 

Ι. Μ. Σύρου

Διαβάστε ακόμα