Το Προεδρείο Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού στον Αρχιεπίσκοπο

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Το Προεδρείο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) επισκέφθηκε σήμερα τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, για να συζητήσουν μαζί του θέματα κοινού ενδιαφέροντος και ζητήματα που τους απασχολούν, ενώ ενδιαφέρθηκαν να μάθουν για το σημαντικό φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας. Έκαναν λόγο, επίσης, για τα οφέλη του θρησκευτικού τουρισμού, ενώ κάλεσαν τον Αρχιεπίσκοπο να προσεύχεται για αυτούς, αλλά και για το έργο τους.

Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τα μέλη και τα ευχαρίστησε για την παρουσία τους, ενώ αναφέρθηκε στις δομές και στις δράσεις της Αρχιεπισκοπής και στη μέριμνα της Εκκλησίας για παιδιά και ηλικιωμένους. Μίλησε για τις δυσκολίες της εποχής, για τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα, επισημαίνοντας πως «η κρίση θα περάσει, αυτό που μας προβληματίζει είναι η παρακμή, που υπάρχει πλέον σε όλους τους τομείς». Μίλησε, ακόμη, για την αξία του θεσμού της οικογένειας και για την πολύτιμη βοήθεια που προσφέρουν οι συγγενείς τονίζοντας πως σε σύγκριση με άλλες χώρες στην Ελλάδα υπάρχει ακόμη η ευρύτερη οικογένεια, εξηγώντας πως οι γονείς ή άλλοι μακρινοί συγγενείς στηρίζουν όποιον δικό τους άνθρωπο έχει ανάγκη. Επίσης, εξέφρασε την ανησυχία του για τους νέους που αναγκάζονται να μεταναστεύσουν για οικονομικούς λόγους.

Η Πα.Δ.Ε.Ε. είναι μη κομματική πολιτική ένωση, η οποία συστάθηκε τον Αύγουστο του 1996, με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης.

Σκοπό έχει τη δικτύωση και συνεργασία των ελληνικής καταγωγής μελών κοινοβουλίων σε μη ελληνόφωνες χώρες, την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος και την ισχυροποίηση των σχέσεων φιλίας μεταξύ του Ελληνικού Κοινοβουλίου και των Κοινοβουλίων των χωρών τους. Υπάρχει στενή συνεργασία της Πα.Δ.Ε.Ε. με το Σ.Α.Ε. σε θέματα που αφορούν στον απόδημο ελληνισμό (πολιτικά, πολιτιστικά, θέματα καταπολέμησης ρατσισμού και ξενοφοβίας), καθώς και με την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων.

Σήμερα τα μέλη της είναι περίπου 200 προερχόμενα από 27 χώρες. Σε αυτά περιλαμβάνονται πρ. πρωθυπουργοί, πρόεδροι και αντιπρόεδροι κοινοβουλίων, υπουργοί, βουλευτές και γερουσιαστές ελληνικής καταγωγής εκλεγμένοι σε διάφορα νομοθετικά σώματα σε όλο τον κόσμο.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

ecclesia.gr

Διαβάστε ακόμα