Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Φανουρίου στην Ι. Μ. Καρυστίας (ΦΩΤΟ)
27 Αυγούστου 2018 Κοινοποιήστε

Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Φανουρίου στην Ι. Μ. Καρυστίας (ΦΩΤΟ)

Με   λαμπρότητα   εορτάστηκε    η   εορτή   του   Αγίου   ενδόξου   Μεγαλομάρτυρος   Φανουρίου   του   νεοφανούς   στο   ομώνυμο  πανηγυρίζοντα Ιερό Παρεκκλήσιο στο Ωρολόγιο Δήμου Αλιβερίου – Κύμης της Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου.
Την παραμονή της εορτής, Κυριακής 26 Αυγούστου 2018 τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κκ Σεραφείμ  πλαισιουμένου από τους ιερείς τον Πρωτοπρεσβύτερο Δημήτριο Βαρσάμο  Εφημέριο ενορίας Μονοδρίου και τον Πρεσβύτερο Ηλία Παπαφακλή Εφημέριο της ενορίας Ωρολογίου κατα την ώρα του Εσπερινού πλήθος πιστών που προσήλθαν προσφέροντας στον Άγιο τις παραδοσιακές φανουρόπιτες.
Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε εμπνευσμένα τον Θείο Λόγο στους πιστούς αναλύοντας τον βίο του Αγίου Φανουρίου και τη σπουδαιότητα των αγίων μαρτύρων στην εκκλησία.
Εν συνεχεία ευλόγησε με την  ευχή του Αγίου τις προσφερθείσες φανουρόπιτες των πιστών.
τέλος ευχήθηκε ο Άγιος να πρεσβεύει για όλους τους πιστούς.
Μεγάλη εντύπωση έχει προκαλέσει η αθρόα προσέλευση πιστών και η προετοιμασία του χώρου τελέσεως του Εσπερινού καθώς και ο ευπρεπισμός όλων των δημοσίων χώρων.
Εις το Αναλόγιο έψαλαν Χορός Ιεροψαλτών μεταξύ των οποίων οι  Πρωτοψάλτες κύριοι Στυλιανός Αραβαντινός και Νικόλαος Χοριανόπουλος.
Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης
Εκτύπωση