Επίσκεψη μαθητών από το Γραφείο Νεότητας της Ι. Μ. Κίτρους στο Λιτόχωρο

Μια ακόμη καλοκαιρινή απόδραση του Γραφείου Νεότητας της Ι. Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Ιουλίου. Συγκεκριμένα πενήντα μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου από τις Κατηχητικές Συνάξεις επισκέφθηκαν το Λιτόχωρο.

Πρώτος προορισμός υπήρξε το Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου. Ως γνωστόν αν και το Λιτόχωρο δεν είναι παραθαλάσσιο, εν τούτοις έχει μεγάλη ναυτική παράδοση, αφού πολλοί κάτοικοί του στο παρελθόν υπήρξαν καπετάνιοι. Εκεί ο υπεύθυνος του μουσείου ξενάγησε τους μαθητές στα εκθέματα και απάντησε σε ερωτήσεις.

Κατόπιν πραγματοποιήθηκε προσκύνημα στην Ιερά Μονή Οσίου Διονυσίου του εν Ολύμπω. Εκεί οι μαθητές είχαν την ευκαιρία αφενός να προσκυνήσουν τον Όσιο Διονύσιο και αφετέρου να επισκεφθούν το ωραιότατο σκευοφυλάκιο της Μονής  όπου εκτίθενται όσα κειμήλια διασώθηκαν από το βομβαρδισμό που υπέστη από τους Γερμανούς η παλαιά Μονή, αλλά και πολλά λείψανα Αγίων. Στη συνέχεια ο ηγούμενος της Μονής π. Μάξιμος μίλησε στο αρχονταρίκι τους μαθητές για την αξία της Ελληνορθόδοξης παράδοσής μας.

Η εξόρμηση επισφραγίστηκε με γεύμα που προσέφερε στους μαθητές η ενορία Αγίου Δημητρίου Λιτοχώρου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ευχήθηκε σε όλα τα παιδιά καλή πρόοδο τονίζοντας την εμπιστοσύνη που πρέπει να δείχνουν στην Εκκλησία και ευχαρίστησε τον π. Αθανάσιο Βασιλείου Αρχ. Επίτροπο Λιτοχώρου και προϊστάμενο του Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου για την προσφορά του γεύματος στα παιδιά.

Και μέσα από αυτή τη δράση δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές, μέσα στο καλοκαίρι να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και να κρατήσουν την επαφή τους με τις Κατηχητικές Συνάξεις. Οι Καλοκαιρινές αποδράσεις θα συνεχιστούν και με άλλες εκδηλώσεις.

 

I. M. Κίτρους

Διαβάστε ακόμα