Εσπερινός του Αγίου Νεομάρτυρος Τριανταφύλλου στην Αιδηψό (ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου μάρτυρος Τριανταφύλλου του εκ Ζαγοράς Πηλίου, στο ομώνυμο πανηγυρίζον Ιερό Παρεκκλήσιο, το οποίο βρίσκεται  στον περίβολο της οικίας της οικογενείας του κ. Δημητρίου Παπαβασιλείου, στην Ενορία του Αγίου Αιδηψού.

Την παραμονή της εορτής, Τρίτη 7 Αυγούστου 2018, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου, με την συμμετοχή των Πρεσβ. Ιωάννου Παπακοσμά, Εφημέριου του Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου Αγίου Αιδηψού, Πρεσβ. Ευσταθίου Αναγνώστου, Εφημέριου του Ι Ν. Αγ. Αναργύρων Αγριοβοτάνου και του Διακ. Πορφυρίου Γερμανού, με την παρουσία πολλών χριστιανών, μεταξύ των οποίων και η Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Ελένη Ευσταθίου-Σπανού.

Πριν την Απόλυση του Εσπερινού, εψάλη κατά την τάξη και ο Μέγας Παρακλητικός Κανόνας προς την Υπεραγία Θεοτόκο, ενώ ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε και τον θείο λόγο αναφερόμενος στο χαρμόσυνο μήνυμα της Μεταμορφώσεως του Χριστού και στον βίο και το μαρτύριο του εορτάζοντος Αγίου Τριανταφύλλου.

Τους ύμνους της εορτής, απέδωσε θαυμάσια Χορός Ιεροψαλτών του παραρτήματος Ιστιαίας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως, υπό την διεύθυνση του κτήτορος του Ι. Ναού κ. Δημητρίου Παπαβασιλείου.

 

I. M. Χαλκίδος

Διαβάστε ακόμα