Η εορτή Απόδοσης Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μύκονο (ΦΩΤΟ)

Πλήθος Μυκονίων πιστών και παρεπιδημούντων παραθεριστών κατέκλυσαν και σήμερα την Ιερά Μονή Παναγίας Τουρλιανής, στην Άνω Μερά Μυκόνου, οι οποίοι συνευχήθηκαν κατά την τελεσθείσα Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄ με τη συμμετοχή των Εφημερίων της νήσου και εξ άλλων περιοχών και με την παρουσία των τα πρώτα φερόντων.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ στην ομιλία του αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Θεοτόκου και στην απεικόνισή της ως Βρεφοκρατούσης, εχούσης στην αγκαλιά της τον άνθρωπο και την Εκκλησία.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προέστη της κατά το έθος Λιτανεύσεως της Αγίας Εικόνος της Παναγίας Τουρλιανής, κατά την επιστροφή της οποίας ευχήθηκε για την ανάπαυση της μακαρίας ψυχής του αοιδίμου Προκατόχου του Δωροθέου Α΄ (Στέκα) του Μυκονίου επί της κειμένης στο κηπάριο της Μονής προτομής του και ανεμνήσθη του προ εξαμήνου κοιμηθέντος Ηγουμένου της Μονής, αειμνήστου Αρχιμ. Φιλαρέτου Γεροντάρη, τα χαρίσματα και τις αρετές του οποίου υπέμνησε προς τους συλλιτανεύοντες Μυκονίους.

 

I. M. Σύρου

Διαβάστε ακόμα