Η εορτή Αποτομής της Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου στην Ι. Μ. Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και με κάθε ιεροπρέπεια τιμήθηκε εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης η εορτή της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ενδόξου, Προφήτου και Βαπτιστού Ιωάννου του Προδρόμου.

Το απόγευμα της Τρίτης 28 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνηςκ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού, εις το Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου Νικομηδινού.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε εις τον Ιερό Ναό των Θεοφανείων, του Τιμίου Προδρόμου και της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας της περιοχής των Λουτρών Λαγκαδά, η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του ΣεβασμιωτάτουΜητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνηςκ.κ. Ιωάννου, τον οποίων και πλαισίωναν Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως.

Καθ΄ όλη την διάρκεια της πανηγύρεως τέθηκε προς προσκύνηση και πνευματική ευλογία των παρισταμένων πιστών απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμουτο οποίο και φυλάσσεται εις τον Ι.Ν. της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά.

Τόσο στον Εσπερινό όσο και στην Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε στην μορφή του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, υπογραμμίζοντας μεταξύ των άλλων ότι αποτελεί ένα ξεχωριστό πρόσωπο που σφραγίζει την Εκκλησία με το Μαρτύριο και την Ομολογία της Πίστεως του καθώς επίσης και με την διαφύλαξη του Νόμου του Θεού, τον οποίο καιυπεράσπισε στα μάτια των αδιάφορων ανθρώπων καλώντας τους πάντες σε Μετάνοια.

Η Αγία μας Εκκλησία συνεχίζει αυτό το Κήρυγμα του Προδρόμου ακόμα και σήμερα, τους καρπούς του οποίου μπορεί να βιώσει  ο άνθρωπος, μέσα από την αληθινή Μετάνοια και μέσα από την ζωή των Αγίων, που αποτελούν και ένα πνευματικό καθρέφτισμα του καθενός.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Ι. Μ. Λαγκαδά

Διαβάστε ακόμα