Η Κεφαλλονιά τίμησε τον πολύτιμο θησαυρό της Άγιο Γεράσιμο (ΦΩΤΟ)

Με θρησκευτική κατάνυξη τελέσθηκε και εφέτος, 16 Αυγούστου 2018, η Μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Γερασίμου του Νέου Ασκητού στην ομώνυμη Ιερά Μονή στα Ομαλά Κεφαλονιάς.

Στην Ακολουθία του Όρθρο και στη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, ενώ του πολυαρχιερατικού συλλείτουργου συμμετείχαν μαζί του ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος, ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος καθώς και ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Δημήτριος.

Στον εμπνευσμένο λόγο του ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος αναφέρθηκε στην άσκηση των αρετών από την πλευρά του Αγίου Γερασίμου που τον ανέδειξαν σε τόσο μεγάλο Άγιο της Πίστεώς μας και στο γεγονός ότι η βιωτή του θα πρέπει να μας παραδειγματίζει όλους. Τέλος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας για την πρόσκληση και την φιλοξενεία.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε μεγαλοπρεπή λιτάνευση του σκηνώματος του Αγίου με την Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου να παιανίζει στην λατρευτική πομπή. Ακολουθούσε το Λύκειο Ελληνίδων, ο Σύλλογος «Βάλσαμος» ντυμένος με παραδοσιακές φορεσιές, η εκκλησιαστική χορωδία του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου καθώς και πλήθος πιστών που από νωρίς είχαν κατακλύσει την κοιλάδα των Ομαλών.

 

ekefalonia.gr

Διαβάστε ακόμα