Μεθέορτος Εσπερινός και Ενθρόνιση της Παναγίας Μαλεβής (ΦΩΤΟ)

Του Επαμεινώνδα Μανδρώνη

Με λαμπρότητα τελέσθηκε το απόγευμα ο Μεθέορτος Εσπερινός της  Θεομητορικής εορτής της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Μαλεβής Αρκαδίας.

Κατά τον Εσπερινό προεξήρχε ο Ιερέας Δημήτριος Κολιόπουλος,  ενώ κατά την Ιερά Παράκληση ο Ιερέας Αθανάσιος Μπουζέτος.

Πλήθος πιστών συνέρρεε κατά την διάρκεια των Ακολουθιών, προκειμένου να προσκυνήσει την θαυματουργό και μυροβλίζουσα Εικόνα της Παναγίας Μαλεβής.

Ακολούθησε Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας, στον αύλειο χώρο της  Μονής, με κατάληξη το παλαιό Καθολικό, όπου η Ιερά Εικόνα εναποτέθηκε στο θρόνο της.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Ιερέας Αθανάσιος Μπουζέτος, αναφερόμενος στο Μεγαλείο και την Θαυματουργική χάρη της Μυροβλίζουσας Παναγίας Μαλεβής. “Καθημερινά θαυμαστά σημεία, τα οποία συντελούνται από τη δύναμη της πίστης των ανθρώπων” τόνισε χαρακτησιστικά.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Οσιωτάτη Μοναχή Παρθενία Δελή ευχαρίστησε τους χιλιάδες προσκυνητές οι οποίοι συμμετείχαν στις λατρευτικές συνάξεις της πανηγύρεως, αλλά και όσους επωνύμους και ανωνύμους βοήθησαν στην άρτια διοργάνωση της πανηγύρεως. Ευχήθηκε δε, η Μεγαλόχαρη Μαλεβή να χαρίζει υγεία, και να σκέπει τη ζωή του κάθε ανθρώπου.

 

 

 

Διαβάστε ακόμα