Ο Αρχιεπίσκοπος στα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Μαντινείας (ΦΩΤΟ)
30 Αυγούστου 2018 Κοινοποιήστε

Ο Αρχιεπίσκοπος στα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Μαντινείας (ΦΩΤΟ)

Του Επαμεινώνδα Μανδρώνη

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε σήμερα, η μνήμη του Αγίου Αλεξάνδρου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, καθώς και τα Ονομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, στην γενέτειρά του στο χωριό Πάπαρη Αρκαδίας.

Κατά τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία, στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, προεξήρχε ο εορτάζων Μητροπολίτης κ. Αλέξανδρος. Συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Πατρών κ. Χρυσόστομος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Ιερισσού κ. Θεόκλητος και ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος.

Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, οι Σεβ. Μητροπολίτες Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, Ηλείας κ. Γερμανός  και ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Μαντινείας χειροτόνησε σε Ιερέα τον Διάκονο Παναγιώτη Δημητρακόπουλο και χειροθέτησε σε Πρωτοπρεσβυτέρους τους Ιερείς Γεώργιο Γεωργιόπουλο, Σπυρίδωνα Μάνο και Πέτρο Δημάκο.

Προ της Απολύσεως ο Μητροπολίτης κ. Αλέξανδρος ευχαρίστησε εγκαρδίως τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την τιμητική παρουσία του, αναφέροντας ότι η πολύχρονη φιλία τους στηρίζεται σε αδελφική και γνήσια αγάπη.  Ευχαριστίες εξέφρασε επίσης στους παρισταμένους Αρχιερείς, τους εκπροσώπους των τοπικών Αρχών και Φορέων, καθώς και στο ποίμνιό του, που προσήλθαν να τιμήσουν τον Άγιο Αλέξανδρο, αλλά και τον ίδιο.

 

ARXON.GR

 

Εκτύπωση