Ο Αρχιεπίσκοπος στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιερέων Νεότητος και Κατηχητών

Αποστολή: Μάκης Αδαμόπουλος 

«Όταν οι σχέσεις δεν έχουν Χριστό δεν έχουν και διάρκεια» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την κήρυξη της έναρξης του 6ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ιερέων Νεότητος και Κατηχητών Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος που διοργανώνει η Συνοδική Επιτροπή Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητας στο Συνεδριακό Κέντρο της Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας στην Αλίαρτο.

Παρόντες ηταν, επίσης, οι Μητροπολίτες Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής και Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος.

Στον χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Αρχιεπίσκοπο για την παρουσία του, αλλά και προς τον Μητροπολίτη Θηβών για την φιλοξενία και την στήριξή του για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου. Χαρακτήρισε τον τίτλο του Συνεδρίου επίκαιρο και επεξήγησε τον όρο κατήχηση, ενώ αναφέρθηκε διεξοδικά στις διαπροσωπικές σχέσεις, τονίζοντας πως «σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη εποχή καλούμαστε να τις τονώσουμε μέσα στο πνεύμα της Εκκλησίας, που προσφέρει αγάπη, ανεκτικότητα και ενάρετη ζωή».

Κατόπιν ο Αρχιεπίσκοπος κηρύσσοντας την έναρξη του τριήμερου Συνεδρίου αναφέρθηκε στις καθημερινές δυσκολίες, που, όπως είπε γίνονται ολοένα και περισσότερες, ενώ υπογράμμισε ότι στον χώρο της Εκκλησίας, στις κατασκηνώσεις, στα οικοτροφεία, στις συνάξεις δημιουργούνται οι καλύτερες φιλίες που κρατούν μια ζωή, υπογραμμίζοντας πως «όταν οι σχέσεις δεν έχουν Χριστό δεν έχουν και διάρκεια». Ευχήθηκε, επίσης, αντίστοιχες ευκαιρίες, όπως το συγκεκριμένο συνέδριο, να προσπαθούμε να τις εκμεταλλευόμαστε, διότι τα οφέλη είναι πολλά και τα έχουμε ανάγκη.

Κατόπιν και ο Μητροπολίτης Θηβών στον χαιρετισμό του ευχήθηκε καλή επιτυχία και μίλησε για τις ευκαιρίες που δίνονται, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην σημαντική συμβολή του Συνεδριακού Κέντρου τα χρόνια της λειτουργίας του.

Ο Αρχιμανδρίτης Πολύκαρπος Μπόγρης, Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητας μίλησε για το πρόγραμμα του συνεδρίου, τα οφέλη του, αλλά και για τα πολύτιμα πορίσματα.

Αμέσως μετά παρουσίασε την κεντρική εισήγηση ο Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Γιάγκου, υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητος της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης με θέμα «Κατήχηση και διαπροσωπικές σχέσεις».

Το συνέδριο είναι τριήμερο και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή το απόγευμα.

 

ecclesia.gr

Διαβάστε ακόμα