Ο Μητροπολίτης Χίου χειροθέτησε Αναγνώστη τον Υπολιμενάρχη Χίου (ΦΩΤΟ)

Το απόγευμα της Τετάρτης 8 Αυγούστου 2018 και από ώρας 7,15 μμ., στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Μακαρίου Βροντάδου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος, τέλεσε Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο και, αμέσως μετά, το, από ετών, καθιερωμένο Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των, κατά καιρούς, θανόντων Προέδρων, μελών Δ.Σ., μελών, Ευεργετών και Δωρητών της Ενώσεως Βρονταδουσίων Αττικής (ΕΒΑΤ).

Άξιο μνείας είναι το γεγονός της παρουσίας και συμμετοχής στην Ιερά Παράκληση, πλήθους πιστών, κατοίκων του Βροντάδου αλλά κυρίως Βρονταδουσίων, κατοίκων Αττικής-μελών της ΕΒΑΤ και επίσης ότι, χρέη ιεροψαλτών, εκτέλεσε άψογα ολιγομελής ομάδα κυριών από τον Βροντάδο.

Επ’ ευκαιρία των φετινών εορτασμών για τη συμπλήρωση εκατό (100) χρόνων από την επανένωση του Βροντάδου το 1918, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Μάρκος τίμησε την ΕΒΑΤ επιδίδοντας στην Πρόεδρο αυτής κ. Αγγέλα Βασιλάκη τον Σταυρό του Αγίου Ισιδώρου που αποτελεί την ανώτερη διάκριση της Ιεράς Μητρπόλεως Χίου.

Ανάλογη τιμητική διάκριση, ως γνωστόν, είχε λάβει από τον Μητροπολίτη μας προ καιρού και ο ΦΟΒ ενώ θα ακολουθήσει και η βράβευση της ΠΕΚΕΒ την προσεχή Δευτέρα 13 Αυγούστου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παναγίας Ερειθιανής.

Κατά τη διάρκεια της Ιεράς Παράκλησης, ο Σεβασμιώτατος, εχειροθέτησε Αναγνώστη τον Υπολιμενάρχη Χίου κ. Ιωάννη Μάργαρη, Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. ενώ κάλεσε τον μαθητή του Γυμνασίου Βροντάδου Σταμάτιο Πολυδώρου Στείρο να διαβάσει-αντί κηρύγματος-κείμενο του ιδίου του μαθητή το οποίο έλαβε το πρώτο βραβείο κατά τον πρόσφατο Διαγωνισμό δοκιμίου της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Σχολικού έτους 2017-2018 μεταξύ μαθητών της τρίτης τάξεως Γυμνασίου και πρώτης και δευτέρας τάξεων Λυκείου με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Αποστόλου Παύλου.

Λίγο προτού εκφωνηθεί το “δι’ ευχών”, ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τους πιστούς και, όλοι μαζί, αντικρίζοντας, τα Μικρασιατικά παράλια, έψαλαν με συγκίνηση τον Εθνικό μας Ύμνο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

I. M. Χίου

Διαβάστε ακόμα