Ο Μητροπολίτης Κίτρους σε κατασκηνώσεις και κέντρα φιλοξενίας παιδιών

Λειτουργούν και για το φετινό καλοκαίρι οι εκκλησιαστικές κατασκηνώσεις και τα κέντρα φιλοξενίας παιδιών.

          Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος επισκέφθηκε το Κέντρο Φιλοξενίας, που λειτουργεί στο συγκρότημα των Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων Σβορώνου, όπου κατά το προηγούμενο δεκαήμερο 60 νέοι από την Ουκρανία, μεταξύ αυτών και πολυμελής χορωδία του Ιερού Καθεδρικού Ναού Βίνιτσας.

          Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους φιλοξενούμενους, τονίζοντας τους στενούς πνευματικούς δεσμούς που υφίστανται μεταξύ των Ορθοδόξων πιστών Ελλάδας και Ουκρανίας.

          Επίσης, επισκέφθηκε την περίοδο των μεγάλων κοριτσιών στην Κατασκήνωση της ΓΕΧΑ Κατερίνης, στη Βροντού, με υπεύθυνο τον Πρωτοπρ. Αθανάσιο Μαρινόπουλο, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση των στελεχών και των κατασκηνωτριών.

          Την ίδια ημέρα επισκέφθηκε το Κέντρο Φιλοξενίας, που λειτουργεί στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ρητίνης, όπου φιλοξενούνταν μαθήτριες γυμνασίου με υπεύθυνο τον Αρχιμ. Διονύσιο Γκόλια.

Τ        ην Κυριακή 5 Αυγούστου επισκέφθηκε την περίοδο μεγάλων κοριτσιών, στην Κατασκήνωση της ΓΕΧΑ Λάρισας, στην Παραλία Σκοτίνας, με υπεύθυνο τον Αρχιμ. Κύριλλο Ιατρό.

          Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος, σε κάθε περίπτωση, απηύθυνε εποικοδομητικούς λόγους στα παιδιά, επισημαίνοντας την αξία της χριστιανικής ζωής.

 

Ι. Μ. Κίτρους

Διαβάστε ακόμα