Πανηγυρικός εσπερινός στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μαλεβής (ΦΩΤΟ)

Ιερά Μονή Μαλεβής – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με κάθε λαμπρότητα τελέσθηκε σήμερα, Τετάρτη 22 Αυγούστου, Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός στην εορτάζουσα Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαλεβής Κυνουρίας.

Πλήθος πιστών κατέκλεισε τον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής από νωρίς το απόγευμα για να προσκυνήσει τη Θαυματουργή και Μυροβλύζουσα εικόνα της Παναγίας.

Προ του εσπερινού ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας Πανοσιολ. Αρχιμ. Θεόκλητος Ντούλιας, μαζί με την Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής και την συνοδεία της, μετέφεραν λιτανευτικώς την Χαριτόβρυτο Ιερά Εικόνα στο Καθολικό της Μονής.

Κατά τον Πανηγυρικό εσπερινό προεξήρχε ο Πανοσιολ. Θεόκλητος Ντούλιας, πλαισιούμενος από πλειάδα ιερέων της περιοχής, αλλά και από άλλες Μητροπόλεις.

Προ της απολύσεως ο π. Θεόκλητος στο κύρηγμά του αναφέρθηκε στην προσωπικότητα της Υπεραγίας Θεοτόκου, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στη Μετάστασή της στους ουρανούς, χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα χορεία εκ του Γεροντικού.

Να σημειωθεί, ότι στον Πανηγυρικό Εσπερινό έψαλλε η Βυζαντινή Χορωδία «Αγγελικός Χορός» της ενορίας του Αγίου Αθανασίου Λαρίσης, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Γεωργίου Καραγιαννάκη. Την χορωδία συνόδευε ο Ιεροψάλτης και Προϊστάμενος του Ι. Ναού π. Βησσαρίων Αγορίτσας.

 

Διαβάστε ακόμα