Παράκληση από τον Μητροπολίτη Κορίνθου στις Αρχ. Κλεωνές (ΦΩΤΟ)

Στην Αρχιερατική Περιφέρεια Κλεωνώνκαι συγκεκριμένα στο χωριό Αρχ. Κλεωνές μετέβη χθες Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2018,  ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Διονύσιος μετά των συνοδών του Κληρικών προκειμένου να τελέσει την Ι. Ακολουθία της Παρακλήσεως στον  εκεί Ενοριακό Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Στον μακαριστό Μητροπολίτη Κορίνθου κυρό ΠαντελεήμοναΚαρανικόλα και στο τελευταίο του πόνημα με τίτλο «Θεομητορικά Προσωνύμια» αναφέρθηκε ο σε Σεβ. Μητροπολίτης μας στο κήρυγμα του προς του πιστούς, τονίζοντας ότι η αγάπη των πιστών για την Παναγία Μητέρα του Θεού και Μητέρας όλου του κόσμου έκανε τον συγγραφέα να συγκεντρώσει και να συμπεριλάβει στο βιβλίο του 23.564 προσωνύμια αφιερωμένα σε Αυτή. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες αυτές τις ημέρες του Δεκαπενταυγούστου ο σεπτός Ποιμενάρχης μας τελεί καθημερινά Νεκρώσιμο Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών πάντων των υπό του πυρός προσφάτως μαρτυρικώς τελειωθέντων αδελφών μας, ευχόμενος παράλληλα για τους επιζήσαντες και τις οικογένειες όλων αυτών των ανθρώπων, που χάθηκαν, ώστε η Παναγία μας να απαλύνει τον πόνο και την θλίψητους και ταχέως να τους αποκαταστήσει.

Μετά το πέρας της Ι. Ακολουθίας ο Σεβ. Μητροπολίτης μας προσέφερε στους πιστούς από μια εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκουτης «Παραμυθίας», ως ευλογία, ευχόμενος «καλή Παναγιά».

 

Ι. Μ. Κορίνθου

Διαβάστε ακόμα