Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για τον Πολιούχο της Ξάνθης Τίμιο Πρόδρομο

Η Πανήγυρις του Πολιούχου της Ξάνθης Τιμίου Προδρόμου συνεχίστηκε σήμερα 29η Αυγούστου, κυριώνυμο ημέρα της εορτής της Αποτομής της Τιμίας Κάρας του Βαπτιστού, στον ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Ξάνθης.

Εις την Ακολουθία του Πανηγυρικού Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, ενώ στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Τρίκκης και Σταγών  κ. Χρυσοστόμου, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου και του  Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου  Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονος.

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος. Πρό της απολύσεως τον λόγο έλαβε ο οικείος Ποιμενάρχης, ο οποίος ευχαρίστησε προσηκόντως τους συμπανηγυριστάς Αρχιερείς καθώς και τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου για την παρουσία τους στην εφετινή πανήγυρη και την εν γένει συνεργασία μετά της τοπικής εκκλησίας.

Εξέφερασε επίσης και την κοινή ευαρέσκεια το πολυπληθούς εκκλησιάσματος προς τους χορούς των Ιεροψαλτών του Ιεροψαλτικού Συλλόγου Ξάνθης Γρηγόριος ο Πρωτοψάλτης για την εξαιρετική απόδοση των ύμνων της πανηγυρικής Ακολουθίας του Πολιούχου καθώς και στον εκ Ξάνθης καταγόμενο Μουσικοδιδάσκαλο κ. Ιωάννη Παπαχρόνη, ο οποίος διηύθυνε τον χορό των Ιεροψαλτών.

Είναι αξιοσημείωτο ότι στην εφετινή πανήγυρη συμμετείχε πλήθος πανηγυριστών, οι οποίοι με ευλάβεια ησπάζοντο την εικόνα του Πολιούχου και προστάτου της Πόλεως Ξάνθης Τιμίου Ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου.

 

Ι. Μ. Ξάνθης

 

 

Διαβάστε ακόμα