Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τον Πολιούχο Ξάνθης Τίμιο Πρόδρομο (ΦΩΤΟ)

Η Πόλη της Ξάνθης πανηγύρισε με ιδιαίτερη λαμπρότητα την μνήμη του Πολιούχου της, επι τη εορτή της Αποτομής της Τιμίας Κάρας του Τιμίου  Ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου. Την εφετινή πανήγυρη ελάμπρυναν με την παρουσία τους οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίται Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων,ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης  Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στέφανος , ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ.κ Θεόκλητος .

Το εσπέρας της Τρίτης 28ης Αυγούστου τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στεφάνου.

Τα Ιερά Αναλόγια του πανηγυρίζοντος  Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Τιμίου Προδρόμου Ξάνθης πλαισίωσαν οι χοροί των Ιεροψαλτών του Ιεροψαλτικού Συλλόγου Ξάνθης Γρηγόριος ο Πρωτοψάλτης, με επικεφαλής τον Χοράρχη κ. Ιωάννη Κατσούλη. Μετά το πέρας των αποστίχων του Εσπερινού απηκολούθησε η Λιτανεία των Ιερών Εικόνων της Παναγίας Καλαμούς Ξάνθης και του Τιμίου Προδρόμου από τον παραδοσιακό οικισμό της Παλαιάς Ξάνθης προς την Κεντρική Πλατεία της Πόλεως, με συμμετοχή των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών, σύμπαντος του Ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου και πλήθους λαού, Χριστιανών και Μουσουλμάνων.

Στην Κεντρική Πλατεία έλαβε χώρα η ακολουθία της Αρτοκλασίας, στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών  κ. Χρυσόστομος, ενώ τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο λίαν αγαπητός στην Ξάνθη Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων. Τους προσκεκλημένους Αρχιερείς προσεφώνησε δεόντως ο οικείος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων.

Η Απόλυσις του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού τελέστηκε στα πρόπυλα του παρά την Κεντρικήν Πλατείαν Ιερού Καθεδρικού Ναού της του Θεού Σοφίας Ξάνθης. Η Ιερά Μητρόπολις Ξάνθης και Περιθεωρίου εδεξιώθη τους προσκεκλημένους Αρχιερείς και την τιμία συνοδεία τους καθώς και τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου εις την Ιεράν Μονήν Παναγίας Αρχαγγελιωτίσσης Ξάνθης.

 

Ι. Μ. Ξάνθης

Διαβάστε ακόμα