Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Δημιόβης Μεσσηνίας (ΦΩΤΟ)

Ξεκίνησαν, την Κυριακή 12 Αυγούστου ε.έ., οι πανηγυρικές εκδηλώσεις προς τιμήν της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, κατά την οποίαν πανηγυρίζει η ιστορική Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δημιόβης.

Κατά το έθος οι εκδηλώσεις αυτές έχουν ως αφετηρία την Θεία Λειτουργία κατά την Κυριακή προ της Κοιμήσεως, ιερουργούντος πάντοτε του εκάστοτε Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας. Έτσι και φέτος ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως , Πανοσιολ. Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, τηρώντας το έθιμο, ιερούργησε και κήρυξε τον θείον λόγον και ευλόγησε τους προσφερθέντας άρτους κατά την Ακολουθίαν της Αρτοκλασίας. Πλήθος κόσμου προσήλθε από την ευρύτερη περιοχή και την πόλη της Καλαμάτας, πολλοί δε εξ αυτών έφθασαν στη Μονή μετά από τρίωρη οδοιπορία, εκπληρώνοντας έτσι κάποιο προσωπικό τους τάμα προς την Παναγία την Δημιοβίτισσα.

Οι λατρευτικές και πανηγυρικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν κατά την παραμονή της εορτής και την κυριώνυμο ημέρα με τον Πανηγυρικό Εσπερινό και την Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ.

 

Ι. Μ. Μεσσηνίας

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin