Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στην πυρόπληκτη ενορία Κοντοδεσπότη Ψαχνών (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπό του, Αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχάρη και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Πορφύριο Γερμανό, μετέβη στην Ενορία του Κοντοδεσπότη Ψαχνών, ενός χωρίου το οποίο πρόσφατα επλήγη από καταστροφική πυρκαγιά.

Εκεί και συγκεριμένα στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, στην οποία συμμετείχε και ο Εφημέριος της Ενορίας Σταυροφ. Γεώργιος Πανώργιας.

Ο Σεβασμιώτατος ομίλησε προς τους ευσεβείς χριστιανούς με αφορμή το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας, δοξολόγησε τον Θεό που κατά την πρόφατη πυρκαγιά στην περιοχή δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα, ενώ επαίνεσε και τον Εφημέριο της Ενορίας π. Γεώργιο, ο οποίος παρά το βάρος των 81 ετών, συνεχιζει με νεανικό σφρίγος και ακμαίο φρόνημα να διαποιμαίνει την Ενορία αυτή.

Στις ιερές Ακολουθίες, στις οποίες συμμετείχαν πολλοί ευλαβείς Ενορίτες, οι οποίοι ευχαρίτησαν τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του, έψαλε ο Πρωτοψάλτης της Ενορίας κ. Βασίλειος Στουραΐτης, με την βοήθεια και άλλων ιεροψαλτών της περιοχής.

Διαβάστε ακόμα