Αρχιερατικός Εσπερινός Γεννήσεως της Θεοτόκου στο Παρθένι Αλιβερίου (ΦΩΤΟ)

Με την ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε το εσπερας   7ης  Σεπτεμβρίου η  Θεομητορική Εορτή του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Γεννήσεως της Θεοτόκου στο Παρθένι του Δήμου      Αλιβερίου – Κύμης.

Παραμονή της Εορτής στον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Μητροπολίτης  κκ Σεραφείμ πλαισιούμενος από τους ιερείς και διακόνους της Μητροπόλεως.

Στον  θείο λόγο  του  ο   Σεβασμιώτατος   κκ Σεραφείμ  ανέλυσε εμπνευσμένα το νόημα της εορτής   στο  πρόσωπο  της Υπεραγίας Θεοτόκου που συνέβαλε την σάρκωση του Υιού του Θεού για την σωτηρία του κόσμου  μεταφέροντας  το  χαρμόσυνο μήνυμα  της  εορτής  στις  καρδιές  των πολλών πιστών  που  συμμετείχαν  στον πανηγυρικό εσπερινό.

 Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η περιφορά της Ιερής Εικόνας της Παναγίας πέριξ του ιερού ναού με την συμμετοχή πολλών πιστών.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο Αναλόγιο έψαλαν χορός ιεροψαλτών μεταξύ των οποίων των Πρωτοψαλτών κυρίων Χαραλάμπους Καρακατσάνη και Αριστοτέλους Σαλαμπασόπουλου.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης.

 

Ι. Μ. ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ

Διαβάστε ακόμα