Αρχιερατικός Εσπερινός στην Ι. Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Ρέθα Βάλτου (ΦΩΤΟ)

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθους πιστών τελέσθηκε την Παρασκεύη 7 Σεπτεμβρίου το απόγευμα, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στην ιστορική Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Ρέθα Βάλτου. Νωρίτερα είχε τελεσθεί το καθιερωμένο Ιερό Ευχέλαιο. Στην συνέχεια στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμάς. Αμέσως μετά, στον αύλειο χώρο της ανακαινισμένης Μονής, τελέσθηκε η Αρτοκλασία και στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος κ.Κοσμάς, κήρυξε τον θείο λόγο προς τις μυριάδες πιστών.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι η εορτή της Γεννήσεως της Παναγίας μας, είναι εορτή χαράς. Όλοι μας χαιρόμαστε όπως λένε οι Πατέρες: α) Διότι η εορτή αυτή εβλάστησε όλες τις άλλες Θεομητορικές και Δεσποτικές εορτές, β) Διότι με την Γέννηση της Παναγίας μας, αναπλάστηκε όλος ο κόσμος αφού η Παναγία μας γέννησε ως άνθρωπο τον Σωτήρα και Λυτρωτή του κόσμου και γ) Γιατί δόθηκε τέλος στην ατεκνία των γονέων της Παναγίας. Ο καρπός αυτός ήταν συνέπεια της προσευχής και της νηστείας των γονέως της Παναγίας μας και χάρισε ελευθερία, χαρά και σωτηρία. …

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος κ. Κοσμάς, κάλεσε όλους να μην παύουμε να ευγνωμονούμε την Παναγία μας για την δωρεά της την μεγάλη και την προσφορά της, να μιμούμαστε τις αρετές της, να καλλιεργούμε και εμείς τη νηστεία και την προσευχή για να έρθει και σε εμάς κάθε ζητούμενο αγαθό, ο αγιασμός και η σωτηρία μας.

Αχελώος Τηλεόραση

Διαβάστε ακόμα