Η Άρτα υποδέχθηκε Λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης (ΦΩΤΟ)

Το Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2018, το απόγευμα, στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, της Ενορίας Συκεών Άρτης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος υπεδέχθη τα Ιερά Λείψανα των Νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, τα οποία, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου, εκόμισε, από την γενέτειρα του Αγίου Ραφαήλ, την Ιθάκη, όπου φυλάσσονται, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Ιθάκης π. Χριστόδουλος Τριλίβας.

Η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων έγινε στην πλατεία των Συκεών και λιτανευτικά μεταφέρθηκαν στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, όπου ετελέσθη Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου.

Ο Σεβασμιώτατος, στην ομιλία του, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του, προς τον κομιστή των Ιερών Λειψάνων, Αρχιερατικό Επίτροπο Ιθάκης π. Χριστόδουλο Τριλίβα, τον οποίο παρεκάλεσε, να διαβιβάσει στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλο, τις ευχαριστίες όλων των πιστών, για την ευλογία, να μεταφερθούν στην Τοπική Εκκλησία της Άρτης, τα Ιερά Λείψανα των Νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης.

Πλήθος πιστών προσεκύνησε τα Χαριτόβρυτα Ιερά Λείψανα.

 

Ι. Μ. Άρτης

Διαβάστε ακόμα