Η εορτή της Αγίας Σοφίας και των τέκνων αυτής στην Ι. Μ. Καρυστίας (ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα εορτάστηκε το 2ήμερο 16 και 17 Σεπτεμβρίου 2018 στο Ιερό παρεκκλήσιο της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων αυτής Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης στο Βέλος Δήμου Αλιβερίου – Κύμης και στην Πλατάνα της Κύμης.

Την παραμονή της εορτής Κυριακή  16 Σεπτεμβρίου 2018 εσπέρας παρουσία πλήθους πιστών  τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας  στον οποίο συμμετείχαν   Ιερείς της επαρχίας Αλιβερίου.

Τους ύμνους του Πανηγυρικού Εσπερινού απέδωσαν Χορός Ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση του  κυρίου Νικολάου  Νάκου Πρωτοψάλτου  Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Αλιβερίου.

Την Παραμονή της Εορτής ο Σεβασμιώτατος κκ Σεραφείμ προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό της Αγίας Σοφίας στην ενορία της  Πλατάνας  Κύμης εν συνεχεία έγινε η λιτανεία της ιεράς εικόνας στην παραλία της Πλατάνας   παρουσία   του Αντιδημάρχου κυρίου Γεωργίου Κώτσαρη και πλήθους πιστών που τίμησαν την εορτή μεταξύ και των Πρωτοψαλτών κυρίου Ευαγγέλου Στάμου και Νικολάου Χοριανόπουλου που απέδωσαν τους ύμνους της εορτής των εορταζουσών γυναικών αγίων στην τοπική εορτή της ενορίας της Πλατάνας.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό της Αγίας Σοφίας στο Βέλος Αλιβερίου  προεξήρχε του Όρθρου και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης  Καρυστίας και Σκύρου κκ Σεραφείμ  πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα  τον Πρωτοπρεσβύτερο Παύλο Κουντούρη Εφημέριο ενορίας Παρθενίου και τους Διακόνους Στυλιανό Πεταχτή και Γεώργιο Χαρίση.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος  ομίλησε με λόγους πολύ επικοδομιτικούς  στους  παρευρισκόμενους πιστούς  για  τον Τίμιο Σταύρο και το νόημα Του στη ζωή μας παίρνοντας ως παράδειγμα τη ζωή και το μαρτύριο της Αγίας Σοφίας και των θυγατέρων της.

Τους ύμνους απέδωσαν ανήμερα της εορτής οι ιεροψάλτες Ιωάννης Χατζής Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Βέλους και Δημήτριος Πετρογιάννης Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης Ευάγγελος Στάμου.

 

 

Διαβάστε ακόμα