Η εορτή Συνάξεως της Παναγίας της «Κορμποβίτισσας» στα Τρίκαλα

Το απόγευμα της 18ης Σεπτεμβρίου 2018 τελέσθηκε για πρώτη φορά ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη εορτή της Συνάξεως της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της «Κορμποβίτισσας» στην ομώνυμη Ιερά Μονή των Τρικάλων. Κατ’ αυτόν Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος και συγχοροστάτησε ο Σεπτός Ποιμενάρχης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος.

Ακολούθησε Ιερά Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας «Κορμποβίτισσας» στον αύλειο χώρο της Ιεράς Μονής και τελέσθηκε η Ακολουθία της Αρτοκλασίας.

Εν συνεχεία μέσα σε κλίμα κατανύξεως τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος Χοροστάτησε κατά την διάρκεια του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομου και ιερέων της Μητροπόλεως.

Η ευχαριστιακή σύναξη ολοκληρώθηκε με τη παράθεση μοναστηριακής τράπεζας όπως ορίζει το Μοναστηριακό τυπικό.

Κατά την διάρκεια της Πανηγύρεως παρέστησαν αντιπροσωπείες Μοναστικών Αδελφοτήτων απ’ όλες τις Ιερές Μονές της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών και αρκετές άλλων Μητροπόλεων και πλήθος φιλομόναχων πιστών.

 

Ι. Μ. Τρίκκης

Διαβάστε ακόμα