Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Τρίπολη (ΦΩΤΟ)
14 Σεπτεμβρίου 2018 Κοινοποιήστε

Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Τρίπολη (ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα πανηγύρισε το παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Τρίπολης, το οποίο είναι αφιερωμένο στην Παγκόσμιο Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταύρου.

Χθες, παραμονή της εορτής τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός προεξάρχοντος του Πανοσιολ. Αρχιμ. Γερμανού Μίχου, συμπαραστατούμενος από ιερείς της Μητροπόλεως.

Προ της απολύσεως ο π. Γερμανός, κήρυξε στο εκκλησίασμα το θείο λόγο, αναλύοντας διεξοδικά το ερώτημα “Ποιος είναι ο Θεός;” φέρνοντας παραδείγματα απ΄τους βίους των Αγίων της Εκκλησίας μας.

Σήμερα, ανήμερα της εορτής, τελέσθηκε ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, από τους εφημερίους του Ιερού Ναού, τους Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιουστίνο Τσαγκούρη και  Πρωτοπρ. Νικόλαο Παπασπηλίου.

Προ της απολύσεως, πραγματοποιήθηκε η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, ενώ τέλος, ο π. Ιουστίνος μίλησε στους πιστούς για την αξία και τη δύναμη που μπορεί να αντλήσει ο Χριστιανός από τον Τίμιο Σταυρό.

Πλήθος πιστών συνέρρεε στο ως άνω Ιερό Παρεκκλήσιο για να προσκυνήσει και να λάβει την ευλογία του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.

 

Εκτύπωση