Λήξη των Κατασκηνώσεων της Ι. Μητροπόλεως Σάμου (ΦΩΤΟ)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και φέτος( για 20η συνεχόμενη χρονιά)  με την χάρη του Αγίου Θεού και την πατρική μέριμνα και φροντίδα του Σεβασμιωτάτου ποιμενάρχου μας κ.κ Ευσεβίου οι Εκκλησιαστικές κατασκηνώσεις «Παναγία του Κότσικα » της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου , Ικαρίας και Κορσεών .

Πάνω από 400 παιδία , νέοι και νέες της Ιεράς Μητροπολεως μας βρέθηκαν στις πάντα φιλόξενες εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων που για 20 χρόνια αποτελούν μια πνευματική όαση για τα ακριτικά νησιά μας. Eίχαν την ευκαιρία να έλθουν κοντά σε νέους φίλους και να διδαχθούν Χριστό, Εκκλησία και Ελλάδα.

Πλούσιο πρόγραμμα καθημερινά το βίωμα και η προσωπική επικοινωνία με τον Κύριο μας ήταν πρωταρχικός στόχος , η καθημερινή προσευχή, το Ιερό Μυστήριο της Μετανοίας η συμμετοχή στην Θεία Ευχαριστία έδωσαν στα παιδιά τα εφόδια αυτά τα οποία χρειάζονται για να πορευθούν στην εν Χριστώ ζωή τους βέβαια δεν έλειψαν και το παιχνίδι, το τραγούδι, ο χορός και οι εκδρομές τα οποία και διάνθιζαν τις λίγες μα ουσιαστικές ημέρες στην φιλόξενη αγκαλιά των κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Ο Σεβασμιώτατος με κάθε ευκαιρία επισκέψεως του στις κατασκηνώσεις είτε κατά την έναρξη της κάθε περιόδου κατά τον αγιασμό , είτε ενδιάμεσα , είτε ακόμη και στις λήξεις των περιόδων τόνιζε την ανάγκη διατηρήσεως των παραδόσεων μέσα στην οικογένεια, την μεγάλη ωφέλεια και οικοδομή των παιδιών από την κατασκήνωση , υπενθύμισε πως η προσπάθεια της τοπικής μας Εκκλησίας για την νεότητα δεν περιορίζεται μόνο στις κατασκηνώσεις αλλά και καθ’ όλη την διάρκεια του έτους με τα κατηχητικά ανά ενορία.

Στις όμορφες εορτές λήξης που έγιναν κατά το τέλος κάθε περιόδου περιελάμβανε ένα μικρό δείγμα των όσων τα παιδιά διδάχτηκαν αυτές ημέρες που φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις των Κατασκηνώσεων. Τις εορτές τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ Ευσέβιος ,κληρικοί της νήσου αλλά και οι γονείς των Κατασκηνωτών .

 

 

 

Ι. Μ. ΣΑΜΟΥ

Διαβάστε ακόμα