Ο Αρχιεπίσκοπος στην Ημερίδα «Ο διάλογος Επιστήμης και Θεολογίας» (ΦΩΤΟ)

Αποστολή: Μάκης Αδαμόπουλος

Την έναρξη των εργασιών της Επιστημονικής Ημερίδας με θέμα: «Ο διάλογος Επιστήμης και Θεολογίας» κήρυξε σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο κλειστό Γυμναστήριο Τανάγρας στο Σχηματάρι παρουσία των Μητροπολιτών Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, Βουλευτών, Τοπικών Αρχών, κλήρου και λαού.

Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι χρειαζόμαστε τέτοιου είδους εκδηλώσεις για περίσκεψη και αποφάσεις και αναφέρθηκε στα οφέλη που προσφέρουν κυρίως όταν πραγματοποιούνται στην Περιφέρεια. Ευχήθηκε, επίσης, καλή επιτυχία στην Ημερίδα και συνεχάρη τους διοργανωτές.

Κατόπιν, ανέγνωσε την εισήγησή του ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος με θέμα «Τα όρια διαλεκτικής Επιστήμης και Θεολογίας». Στην συνέχεια ο αναπληρωτής Πρύτανης-Καθηγητής κ. Γεώργιος Ζωγράφος με θέμα «Ο άνθρωπος «στόχος» στην άσκηση της ιατρικής επιστήμης», ενώ ακολούθησε ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας με την εισήγηση: Τι είναι ο άνθρωπος και η ζωή για τη Θεολογία και την Επιστήμη». Ο Καθηγητής κ. Ανδρέας Καραμπίνης ανέπτυξε την εισήγηση «Ο αγώνας για τη διάσωση του ανθρώπου στη Μ.Ε.Θ.» και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρέμβαση του Φοιτητή Ιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Γεωργίου Παπαϊωάννου, η οποία είχε ως θέμα: «Η Ιατρική προσέγγιση της Θεολογίας. Μία προσέγγιση από έναν νέον επιστήμονα».

Κατόπιν ειπώθηκαν θέσεις και απόψεις επί της Ημερίδας, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος με αφορμή την εκστρατεία ενημέρωσης που θα πραγματοποιηθεί στην Θήβα τις επόμενες ημέρες για την Δωρεά Μυελού των Οστών αναφέρθηκε στην εξέλιξη της επιστήμης που δίνει σήμερα τη δυνατότητα να σώσουμε κάποιους συνανθρώπους μας προσφέροντας κάτι από τον εαυτό μας. Τόνισε, μάλιστα, ότι η εθελοντική δωρεά μυελού των οστών είναι μια δωρεά παρόμοια με εκείνη της αιμοδοσίας και η διαδικασία είναι πολύ εύκολη και απλή.

ecclesia.gr

Διαβάστε ακόμα