Ο Αρχιεπίσκοπος στο Μνημόσυνο της μακαριστής Καθηγουμένης Θεοφανούς (ΦΩΤΟ)

Τελέσθηκε το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018 στον παρακείμενο της Μονής Θεομήτορος Ηλιουπόλεως, ενοριακό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της Καθηγουμένης Μοναχής Θεοφανούς Σανταμούρη.

Το μνημόσυνο τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ενώ την Θεία Λειτουργία που προηγήθηκε τέλεσε ο επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών .

Ιερείς των ενοριών της Ηλιούπολης ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Κορίνθου Αρχιμανδρίτης και καθηγούμενος Αγάπιος Δρίτσας, ο πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού θρόνου Ελευθέριος Χρυσοχόος και άλλοι ιερείς συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία και το Ιερό Μνημόσυνο.

Οι μοναχές της Μονής Θεομήτορος και μοναχές από άλλες Μονές, μαζί με εκατοντάδες πιστούς που γνωρίζουν την Μονή και τα εκπαιδευτήρια της, γέμισαν ασφυκτικά το ναό και προσευχήθηκαν για την ανάπαυση της μακαριστής Καθηγουμένης και Διευθύντριας των Σχολείων.

Ο Επίσκοπος Συμεών στην ομιλία του αναφέρθηκε στα χαρίσματα της μακαριστής Καθηγουμένης, ενώ όλοι, με πρώτο τον Αρχιεπίσκοπο, ευχήθηκαν και στην εκλεγείσα Νέα Καθηγουμένη Μοναχή Πελαγία Β’.

Η Μονή λειτουργεί τα εκπαιδευτήρια ΘΕΟΜΗΤΟΡ https://www.theomitor.edu.gr/s/ , ορφανοτροφείο θηλέων και μετόχι αφιερωμένο στον προφήτη Ηλία στο Λουτράκι Κορινθίας.

Διαβάστε ακόμα