Ο Μητροπολίτης Δωδώνης απαντά στο Δήμο για το Ναυάγιο

Της Μαριλένας Παπαδάτου

Στον απόηχο των τελευταίων δηλώσεων που έγιναν από τη δημοτική αρχή σε σχέση με το πλάτωμα στο Ναυάγιο και το ιδιοκτησιακό καθεστώς στην περιοχή, ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος δίνει για ακόμη μια φορά την απάντηση του εκ μέρους της τοπικής εκκλησίας και καλεί όποιον δηλώνει ιδιοκτήτης να το αποδείξει και με έγγραφα!

Αναφερόμενος δε στην υπόθεση της αγοραπωλησίας των 15.000 στρεμμάτων για την οποία – μετά την προσωρινή απόφαση του Πρωτοδικείου, αναμένεται η ολοκλήρωση της πραγματογνωμοσύνης, επανέλαβε πως η Εκκλησία είναι αποφασισμένη να φτάσει το θέμα ακόμη και στο Διεθνές Δικαστήριο.

«Μέχρι τούδε το Ναυάγιο ήταν για ακόμη μια φορά «ναυάγιο». Θα σας πω μόνο τα εξής: Έχουμε ένα γράμμα από το 2012, με το οποίο ο Δήμος μας ζητά να νοικιάσει χώρο στο Ναυάγιο. Μπορεί σήμερα να λέει ότι είναι δικό του; Έχουμε μια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να καταγράψει την περιουσία του, χωρίς να έχει κανένα στοιχείο για την συγκεκριμένη περιοχή. Είναι δυνατόν ο Δήμαρχος να λέει πως η περιοχή του ανήκει; Και κάτι τελευταίο: όπερ έδει Δείξαι! Τα έγγραφα μας και τα έγγραφα τους. Ο Δήμος δεν έχει τίποτα στο Κτηματολόγιο και εμείς έχουμε έγγραφα από το 16ο αιώνα μέχρι το 1976 στοιχεία. Άλλωστε σήμερα ή αύριο θα δοθεί η απάντηση από το Δικαστήριο, τουλάχιστον το Πρωτοβάθμιο, γιατί από εκεί και μετά υπάρχει Εφετείο αλλά και Διεθνές Δικαστήριο! Δε θα αφήσουμε το θέμα στην τύχη του. Υπάρχουν στοιχεία αδιάσειστα» τόνισε ο Μητροπολίτης Δωδώνης.

Αναφερόμενος δε και στην πρόσφατη επίσκεψη του πρώην Εμίρη του Κατάρ στο νησί μας, σχολίασε πως είναι τακτικός επισκέπτης σε όλα τα Ιόνια, τα οποία προφανώς του αρέσουν και επεσήμανε πως καλό είναι πριν ασχοληθεί με τη Ζάκυνθο, να δει αν μπορεί να εξασφαλίσει άδειες για την επένδυση στην Οξυά.

«Κάποιοι κατά το παρελθόν προσπάθησαν να μου πουν ότι μπορώ να έχω ό,τι θέλω και εγώ απάντησα πως το μόνο που θέλω είναι να παραιτηθεί από αυτό το συμβόλαιο, για την σύναψη του οποίου θυμίζω πως υπάρχουν κατηγορούμενοι για εγκληματικές ενέργειες» απάντησε ο κ. Χρυσόστομος στο ερώτημα για το αν επιχειρήθηκε κάποια νέα προσέγγιση.

 

ermisnews.gr

Διαβάστε ακόμα