Ο Μητροπολίτης Κορίνθου στον I. Ναό Αγίου Φανουρίου Λουτρακίου (ΦΩΤΟ)

Στον Προσκυνηματικό Ι. Ναό του Αγίου Φανουρίου Λουτρακίου λειτούργησε χθες, Κυριακή23 Σεπτεμβρίου 2018, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, πλαισιούμενος από τους συνοδούς του Κληρικούς και τους Εφημερίους του Ι. Ναού.

Ο Σεβασμιώτατος,κηρύτων,ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή την αναφερόμενη στην κλήση των πρώτων μαθητών του Χριστού,τονίζοντας ότι,από εκείνη ακριβώς την στιγμή, ο Χριστός κατέστησε τους μαθητές Του «ψαράδες» ανθρώπων,οι οποίοι με την γοητεία του Ευαγγελικού κηρύγματος θα έλκουν και θα οδηγούν τους ανθρώπους στην Βασιλεία των Ουρανών. Αντλώντας αφορμή από την ενέργεια αυτή του Κυρίου μας, συμβούλεψε τους πιστούς να μην αφήνουν ανεκμετάλλευτες τις ευκαιρίες,που τους δίδονται, να ακούουν τον λόγο του Θεού και να μην δυσανασχετούν όταν στην Θ. Λειτουργία ο Επίσκοπος ή οι Ιεροκήρυκες ομιλούν, διότι, μέσω της συμμετοχής τους στα κηρύγματα,καταρτίζονται καλύτερα, γαληνεύουν οι ψυχές τους και ανυψώνονται πνευματικά, όπως οφείλουν όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί να πράττουν. Τα κηρύγματα αποτελούν ένα σημαντικό μέσον«εισόδου» του Χριστού στα πρόσωπα μεμονωμένα αλλά και στην Ορθόδοξη οικογένεια κατ’ επέκτασιν και όπως επανειλημμένα έχει τονίσει ο Ποιμενάρχης μας η «Ελληνική οικογένεια χωρίς τον Χριστό μέσα της είναι καταδικασμένη να αποτύχει».

Ευθύς αμέσωςμετά την Θ. Λειτουργία ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Διονύσιος και οι συνοδοί του μετέβησαν στο χωριό Βελίνα, της Αρχιερατικής περιφέρειας Σικυώνος, όπου και ετέλεσε την Εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού Ιερέως Δημητρίου Παπανικολάου. Ο π. Δημήτριος υπήρξε ένας ταπεινός εργάτης του Ευαγγελίου. Προερχόταν από λευϊτική οικογένεια (υιός του Ιερέως Αλεξάνδρου Παπανικολάου) και υπηρέτησε Ιεροπρεπώς για τριάκοντα (30) συναπτά έτη το Ιερό Θυσιαστήριο,διακονών και το Ι. Μυστήριο της εξομολογήσεως ως Πνευματικός. Μετά την συνταξιοδότηση του συνέχισε να διακονεί την Εκκλησία του Χριστού και τους πιστούς.

Ας είναι η μνήμη του αιώνια!

Διαβάστε ακόμα